Dog lover

Uitgever: AEG
Genre: card collection
Spelers: 2-4
Duur: 30 minuten
Leeftijd: 10+

In Dog lover ga je proberen om voer voor je honden te regelen en ondertussen leer je ze kunstjes, zodat je meer kaarten kan pakken, waarmee je ook weer meer punten kunt verdienen. Wie verzameld zo de beste kaartencombinaties en wint Dog lover?

Iedere speler start het spel met 3 soorten honden en een kunstje dat de honden kunnen. Verder ligt er een veld van 3×3 kaarten, 3 nieuwe kunstjes en liggen er 3 asielhonden open op tafel. Het kunstje dat je honden kunnen (een patroon) geeft aan welke kaarten je mag pakken uit het veld. Dit patroon mag je draaien als je wilt. Zo kom je aan nieuwe kaarten die je verder helpen in het spel.

Er zijn diverse soorten kaarten. De belangrijkste zijn misschien wel de voedselkaarten, want om punten te verdienen moeten je honden wel te eten hebben aan het eind van het spel. Verder zitten er speeltjes in voor de honden, hoe meer unieke speeltjes je hebt hoe meer punten dat weer oplevert aan het eind van het spel.
Ook zitten er adoptiebewijzen in, als je die twee hebt mag je een hond uit het asiel halen. Die leveren, indien gevoed, punten op, maar hebben ook een bonus aan het eind van het spel. Met traningsboeken kun je nieuwe kunstjes leren, zodat je meer keus hebt in het uitzoeken van de juiste kaarten. Tenslotte zitten er nog een paar andere kaarten in, die je of punten geven of andere voordeeltjes in het spel.

Naast of boven een rij van het veld van 3 x 3 staat een waakhond, die bewaakt de rij en uit die rij mag je tijdens je beurt slechts 1 kaart pakken. De kaart met je kunstje geeft aan waar de waakhond de volgende ronde staat. dit kun je dus ook tactisch gebruiken om de andere spelers minder kaarten te laten pakken.

Het spel is afgelopen als de einde spel kaart uit de stapel op tafel komt. Dan wordt er gespeeld tot iedereen even veel beurten heeft gehad en dan worden de punten geteld.

ons oordeel: Dog lover is een kort kaartspel, maar waarbij je naast geluk ook wel tactisch kan spelen. Het thema is leuk verwerkt in het spel. Een spelletje duurt ook niet te lang, waardoor het niet gaat vervelen. Je hoeft geen hondenfan te zijn om dit spel te kunnen spelen. Wij vonden het wel een leuke afwisseling naast alle kattenspellen die er de laatste tijd zijn uitgekomen.

Cijfer(1-5): 3.5

Vergelijkbare berichten