My Shelfie

Uitgever: Cranio Creation
Genre: Set collection, puzzle
Spelers: 2-4
Duur: 25 minuten
Leeftijd: 8+

My Shelfie heeft niks te maken met foto’s van kasten, maar alles met het inrichten ervan. Zorg dat je je kast zo efficiënt mogelijk inricht en scoor de meeste punten.

Je voorraad spullen loopt aardig uit de hand en het is tijd om alles in grotere kasten te zetten. Alle oude spullen liggen midden in de kamer op de grond en moeten in de nieuwe kasten worden geplaatst. Hierbij mag je onder bepaalde voorwaarden 1, 2 of 3 attributen pakken en deze moeten in 1 en dezelfde kolom van je kast worden gedaan.

Dit lijkt simpel, maar iedereen heeft hierbij een eigen doel, met 6 kleuren die op een bepaalde plek in je kast moeten komen en er zijn ook 2 gemeenschappelijke doelen, waarmee je extra punten kunt verdienen afhankelijk van hoe snel je bent. Daarnaast loont het ook nog om spullen van dezelfde soort in groepen te clusteren om zo nog extra punten te scoren.

Wanneer je aan de beurt bent ben je verplicht om minimaal 1 of maximaal 3 tegels te pakken. Deze moeten naast elkaar liggen en de tegels moeten aan 1 kant vrij liggen en de eerste tegel zelfs aan 2 kanten. Nadat je je tegels hebt gepakt doe je die 1 voor 1 in willekeurige volgorde in 1 kolom van je kast. Daarna is de volgende speler aan de beurt. Het kan gebeuren dat het speelbord tussentijds opnieuw gevuld moet worden met nieuwe attributen. Het spel eindigt als 1 van de spelers z’n kast vol heeft.

Ons oordeel: Wij zijn wel van de puzzelspelletjes, maar deze is wel heel toegankelijk, zonder ook maar iets in te boeten op spelplezier. Het is goed kijken wat je kan en wil pakken. Pak je 1 of 2 kaartjes, kun je veel gerichter bepalen wat er waar in je kast komt, maar dan zullen de andere spelers er met de grote punten vandoor gaan omdat ze waarschijnlijk eerder de gezamenlijke uitdaging hebben opgelost of hun kast eerder vol hebben. Met een speelduur van 25 minuten, is het ook een leuk spel om op tafel te leggen als je niet zoveel tijd hebt, of als je net een lang spel achter de rug hebt.

Onze score(1-5): 4,5
Eco score:
2,5

Vergelijkbare berichten