Next station: London

Uitgever: Blue Orange Games
Genre: Flip and write
Spelers: 1 -4
Duur: 25 minuten
Leeftijd: 8+

In Next station: London ben je verantwoordelijk voor het aanleggen van 4 metrolijnen door Londen. maak je gebied zo groot mogelijk, Steek de Theems over voor extra punten en hou in de gaten dat je jezelf niet vastzet.

Next Station London, begin je met 1 potlood in het paars, groen, blauw of roze. Dit wordt de kleur van jouw eerste metrolijn en deze start in het station van de bijpassende kleur. Hierna mag je je lijn verder gaan tekenen. Afhankelijk van wat voor symbool er gedraaid wordt, mag je je lijn een stukje langer maken. hierna mag je elke beurt kiezen aan welke kant van de lijn je een stukje aantekent. regels zijn:

*Je mag niet terug naar een station waar je huidige kleur lijn al een keer gestopt is
* Je mag een bestaande metrolijn niet kruisen buiten een station om.
* je mag geen 2 lijnen naast elkaar laten lopen tussen 2 stations
*is het gedraaide symbool niet beschikbaar, dan moet je passen.

Punten scoor je door het aantal gebieden waar je lijn doorheen gaat te vermenigvuldigen met het aantal punten in je grootste gebied. Hierbij krijg je nog 2 punten voor elke keer dat je lijn de Theems oversteekt. Ook krijg je extra punten voor elke keer dat een van je lijnen een van de belangrijkere stations aandoet zoals bv Buckingham Palace, Greenwich Park of het British Museum.

Speel je de wat uitdagendere variant trek je nog 2 extra doelen waarvoor je nog eens 10 punten kan verdienen als je aan dit doel voldoet. Je kunt in deze uitbreiding ook per kleur metrolijn een specifiek voordeel krijgen waarmee je 1-malig een extra actie of bonus krijgt tijdens die ronde. Extra punten zijn ook nog te verdienen voor elk overstap station. Hoe meer lijnen dit station aandoen, hoe meer punten je krijgt. De speler met de meeste punten wint het spel

Ons oordeel: Wij houden wel van de Flip en Write spelletjes en dit is er weer eentje die niet snel de collectie zal verlaten. Vlot, overzichtelijk, maar wel met genoeg uitdaging. De eerste keer dat we speelden, was het doel bij lijn 1 om zoveel mogelijk wijken te bezoeken, maar dat maakte dat we bij de volgende lijnen al wat problemen hadden omdat we geen bestaande lijnen mogen kruisen. Kortom een uitdaging die we zelf al hadden gecreëerd. Op zich is de basis al voldoende om Next station echt een leuk spel te laten zijn, maar de extra opdrachten en bonussen geven het nog wel een extra dimensie. Ik heb de tijd eigenlijk niet bijgehouden. 25 minuten lijkt wat lang, maar het kan ook zijn dat het zo kort voelde omdat het spelletje zo leuk was om te spelen.

Wat ons wel echt stoorde is dat de helft van het doosje is gebruikt om de regels in wel iets van 6 verschillende talen toe te voegen. De boekjes zijn ook niet echt klein, dus veel onnodig afval. Ik had hier liever een keuze gezien voor 1 taal waarbij je op het doosje de taal kunt kiezen. Een ander iets minder fijne optie zou zijn om een qr code in de deksel te zetten waarbij je de regels kunt opzoeken of een filmpje te zien krijgt.

Onze score: 4,75
Eco score: 1,5

Vergelijkbare berichten