Durf jij hem te openen

Book of Rituals

Uitgever: Board & Dice
Genre: puzzel, logisch denken, deductie
Spelers: 1+
Duur: onbekend
Leeftijd: 14+

Geen catalogus van het bekende cosmeticabedrijf en ook niet echt een bordspel, maar aangezien het wel in lijn ligt met de escape spellen die al op de markt zijn, en wij er veel plezier mee gehad hebben, willen we hier zeker even aandacht aan besteden.

Book of Rituals is een boek vol raadsels en puzzels. Om niet te spoileren, geven we hier niets over de inhoud weg, maar proberen we toch wat informatie te geven over wat je kunt verwachten.

Het boek begint met hoofdstuk I waarin een aantal puzzels staan waarmee je de waarde en de alchemistische naam van 5 elementen moet vinden. Deze puzzels zijn niet al te ingewikkeld en laten de spelmechanismen zien. Het belangrijkste om hierbij in de gaten te houden is dat in de rechter bovenhoek het symbool staat van het element dat je aan het onderzoeken bent. Is dat het enige, dan kun je de puzzel oplossen. Staan er nog andere tekens bij, moet je eerst de informatie van die elementen gevonden hebben. Heb je een oplossing gevonden, zet je het antwoord dat je krijgt in een app. Als het goed is, krijg je de juiste naam en waarde door.

Na het eerste hoofdstuk, komt hoofdstuk 2 en daarmee begint gelijk ook het echte werk. De puzzels zijn gelijk een stuk pittiger. Je kunt in het boek schrijven, wat bij sommige opdrachten echt wel nodig is. Mocht je iets verkeerd doen, staan er van een aantal opdrachten ook achterin nog kopieën die je kunt uitknippen of gebruiken.

Tot slot moet je in het derde hoofdstuk op zoek naar rituelen. Hiervoor heb je de eerder gevonden informatie nodig of andere dingen die je in het boek moet terugvinden.

Ons oordeel: Het boek is niet iets wat je even in een avond leest en oplost. Wij zijn er samen aan begonnen, maar daarna hebben we het boek op tafel gelegd. Als een van ons even tijd had, werd het boek er weer even bij gepakt en andere momenten zijn we er samen voor gaan zitten. De puzzels lenen zich hier prima voor. Eventueel kun je in de app nog om hints vragen als je er niet direct uitkomt. Kanttekening is wel dat als het zweet je al uitbreekt bij een escaperoom the game level 2, dan zul je hier weinig plezier uit halen. Ben je wel fan van een pittige puzzelopdracht, dan kun je met deze opdrachten je hart ophalen.

Score (1-5) 4

Vergelijkbare berichten