Divergento!

Uitgever: Eduforce
Genre: educatief
Spelers: 2-4
Duur: 15 minuten
Leeftijd: 7+

In Divergento! probeer je je kaartjes zo snel mogelijk op tafel te krijgen door woorden te maken. Wees creatief en combineer kaartjes om woorden te maken. Er zijn kaartjes met stukjes woord, maar ook met kleuren en met afbeeldingen. Wie is als eerste zijn kaartjes kwijt en wint dit spel?

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler 6 kaartjes. De jongste speler begint het spel. Om het spel te beginnen moet je een woord op tafel leggen van minimaal 2 kaartjes. Daarna mag ook je kaartjes bij andere combinaties leggen of zelfs kaartjes verschuiven en andere combinaties maken, zodat je zelf weer een kaartje op tafel kan leggen. (net als bij Rummikub)

Je mag kaartjes op diverse plekken aansluiten, dit kan voor of achter een woord wat op tafel ligt, maar ook boven bijvoorbeeld het eerste kaartje van een woord, zodat verticaal een nieuw woord ontstaat.
Kaartjes kunnen dan ineens een andere betekenis hebben,zie het voorbeeld hieronder.

Zo begin je met losgeld en een andere speler maakt er muntten van

Wie als eerste zijn kaartjes kwijt is krijgt een overwinningskaartje, De persoon die er als eerste 3 heeft wint het spel.

Ons oordeel: Divergento! is een klein en simpel spelletje, maar wat je al snel nog een keer gaat spelen. Je wordt er creatief van en hoe vaker je speelt hoe langer de woorden zullen worden, al moet je soms wel geluk hebben met wat je aan kaartjes krijgt. Ook voor kinderen is dit zeker leuk en ze leren er ook nog van.

Cijfer(1-5): 4

Vergelijkbare berichten