Crime scene game: Brooklyn 2002

author
1 minute, 25 seconds Read

Uitgever: tactic games
Genre: puzzle
Spelers: 2+
Duur: 120 minuten
Leeftijd: 18+

Je loopt een kamer binnen, in de badkamer ligt een bebloede vrouw in de badkuip, de kamer is overhoop gehaald en diverse items trekken je aandacht. Wat is hier gebeurd? Wie is de vrouw? Is het zelfmoord of is er meer aan de hand? Je gaat op onderzoek uit en probeert te achterhalen wat hier gaande is. In Brooklyn 2002 ben jij de rechercheur en probeer je dit uit te zoeken.

Aan het begin krijg je een introductie te lezen die je vertellen wat er allemaal is, daarna mag je de eerste kaart pakken en begint het onderzoek. Stap voor stap ga je items onderzoeken en door middel van het leggen van verbanden en het oplossen van puzzeltjes probeer je verder te komen in het onderzoek.

Mocht je vast lopen kun je een hintkaart gebruiken voor de puzzel, maar dat zal je aan het eind van het spel, bij het maken van de eindkeuze, belangrijke informatie kosten.
Als je de puzzel hebt opgelost kun je met het juiste antwoord het volgende item achterhalen wat je gaat onderzoeken.

Ons oordeel: Normaal schrijven we wat uitgebreider over het spel, maar hier kunnen we dat uiteraard niet doen, omdat we anders teveel verklappen. Je kunt het spel in 1x spelen, maar het is ook geen probleem als je het in delen speelt, maar dan heb je wel kans dat je het verhaal even kwijt bent. De puzzels zijn niet variërend in niveau. Bij sommige hebben wij niet kunnen achterhalen wat de juiste weg naar de oplossing moest zijn, maar met logisch kijken kom je dan toch verder gelukkig. Wellicht dat er een online uitleg is, maar dat hebben we nog niet uitgezocht.

cijfer (1/5): 3,5

Similar Posts