Splendor

author
1 minute, 43 seconds Read

IMG_7581

Wanneer je de doos opent valt 1 ding gelijk op. Er is niet bezuinigd op kwaliteit. De doos is mooi ingedeeld en het materiaal ziet er gelikt uit. Wanneer je de fiches uit de doos neemt, voelt dit aan alsof je pokerfiches in je hand hebt.

Eenmaal uit de doos speelt het ook erg vlot weg. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk 15 punten te halen (of meer) door zoveel mogelijk diamanten te kopen.

Tijdens je beurt mag je één van de volgende drie dingen doen:

  1. fiches pakken (3 verschillende of 2 gelijke fiches)
  2. Een kaart reserveren en een jokerfiche pakken
  3. Een kaart kopen

Hieruit bestaat het hele spel. De kaarten koop je met behulp van de fiches, maar het interessante van het spel is dat je kaarten ook waarde hebben. Staat er een robijn op je kaart, heb je de rest van het spel 1 robijn minder nodig om een nieuwe kaart te kopen en waar je de fiches steeds moet inleveren als je een kaart koopt. Mag je de edelstenen op je kaarten houden en keer op keer inzetten. Zo kan het voorkomen dat je op een gegeven moment helemaal geen fiches meer nodig hebt om een kaart te kopen.

[slideshow_deploy id=’1143′]

Op een gegeven moment moet je ervoor gaan kiezen om duurdere kaarten te gaan kopen, want deze zijn ook echt punten waard. Of misschien heb je wel zoveel kaarten met edelstenen liggen van vooraf bepaalde kleuren dat je een edele voor je kunt winnen Hier hoef je verder geen actie voor te doen, maar het levert je wel 3 extra punten op.

Onze conclusie: Splendor is een heerlijke filler die je makkelijk tussendoor speelt. Door de korte en snelle acties, speelt het lekker vlot weg en is het ook voor een beginnende speler makkelijk te begrijpen. Toch zit er genoeg diepgang in om ook een veelspeler te kunnen bekoren. Dit in combinatie met de kwaliteit van het spelmateriaal maakt dat het een spel is wat bij ons met grote regelmaat op tafel komt en wij kunnen het dan ook iedereen aanraden.

Similar Posts