Escape Room The Game

author
2 minutes, 33 seconds Read

escape-room-2

Soms komen er spellen uit waar je je van afvraagt of ze wel kunnen waarmaken wat de titel belooft. Nu zijn we zelf grote fans van escape rooms en Identity games heeft met hun nieuwe spel zeker onze nieuwsgierigheid gewekt, maar we vroegen ons ook af of het überhaupt mogelijk is om het speciale gevoel wat je normaal gesproken in een afgesloten kamer hebt op tafel te kunnen krijgen. Een beetje sceptisch openden we dan ook de doos na ontvangst.

Allereerst werden we verrast door de “chronodecoder”. Een apparaat wat de tijd bijhoudt, maar ook moet je hier de verschillende gevonden codes invoeren. Voer je een foute code in, wordt je genadeloos afgestraft met een minuut tijdverlies. Verder zitten in de doos vier kamers waaruit je moet ontsnappen. Elke kamer zit netjes gebundeld en bestaat uit meerdere enveloppes en opdrachten en hintkaartjes. Net als in een echte escape room is het de bedoeling dat je binnen het uur ontsnapt door het vinden van en aantal codes.

escape-room-3   

Hoewel het spel aangeraden wordt voor 3 tot 5 spelers, konden wij niet wachten en we hebben het eerste level met 2 spelers gespeeld en eerlijk is eerlijk, Identity games heeft er veel moeite in gestopt om een leukem uitdaging te verzinnen. De verschillende kamers hebben verschillende niveaus. Wij zijn begonnen met de makkelijkste kamer en we hadden een klein kwartiertje over. Dit is toch knap als je bedenkt dat je in een gemiddelde escape room een uur doet over het puzzelen,maar je dan ook nog een hele kamer moet  onderzoeken en overhoop gooien. De puzzels waren zeker niet te makkelijk en hoewel de hints voor ons als mosterd na de maaltijd kwamen, is het erg goed gevonden voor als je vast komt te zitten. Op elk hintkaartje staat een aantal minuten en zodra die op de klok zichtbaar zijn, mag de hint bekeken worden.

Blij verrast waren we ook dat alle spullen van kamer 1 nogmaals te gebruiken zijn. Je kunt het spel dus vaker spelen. Bij andere kamers zijn er wel dingen die gevouwen of verscheurd moeten worden. Als dit van toepassing is, staat er een printicoontje op het betreffende papier en kun je het via de website nog een keer printen, zodat ook deze kamers nogmaals gespeeld kunnen worden.

escape-room-4

Conclusie? Na 1 kamer kunnen wij al zeggen dat we fan zijn. De spanning is zeker aanwezig aan tafel en communicatie is essentieel om verder te kunnen in een level. Uiteraard is er ook van dit spel ook een app te downloaden. Deze app zorgt voor spannende sfeermuziek en als je bent ontsnapt uit de kamer, kun je een leuke selfie in stijl maken. We verheugen ons nu al op de wat moeilijkere kamers die zeker op korte termijn ook op tafel komen. De  uitbreidingen zijn ook al aangekondigd, dus we kunnen nog wel even vooruit met onze chrono decoder.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Escape Room The Game? Er is altijd iemand van ons aanwezig om het spel te helpen opzetten en een korte introductie te houden zodat jullie snel kunnen proberen om te ontsnappen.

 

Similar Posts