Wonder Woods

Uitgever: Bleu Orange
Genre: set collection, bluffing
Spelers: 2-5
Duur: 15-20 minuten
Leeftijd: 8+

Het is herfst en in de bossen groeien de mooiste paddenstoelen. Snel ga je met je mandje de bossen in om de mooiste en duurste paddenstoelen te plukken. Maar al snel zie je meer mensen plukken. Wat nu? ga je snel op de duurste af of ga je snel naar de goedkoopste , zodat de rest volgt en je uiteindelijk zelf de duurst binnen haalt. Je kunt niemand vertrouwen in dit spel……

Voor het spel kan starten worden in het midden van de tafel de bordjes van de 4 soorten paddenstoelen neergelegd, Daarbij komen de paddenstoelen zelf te liggen. Iedere speler pakt 5 mandjes in zijn kleur, de andere 2 komen in het midden te liggen.

Van iedere soort paddenstoel zijn 4 kaarten, deze hebben de waarde 1,3,5 en 7. Per soort worden ze geschud en gaat er 1 blind onder het bord van de paddenstoel. Alle overige kaarten worden geschud en iedere speler krijgt 3 kaarten. Je hebt nu dus een beetje informatie over de waarde van de paddenstoelen.

Als je aan de beurt bent kies je een paddenstoelensoort en daar maak je een kolom vol met je mandjes, deze lopen op per bordje. Daarmee verzamel je een paddenstoel en mag ej hem bij je neerleggen. Zo gaat het door tot iedereen heeft gepast. Eerst wordt er gekeken wie per soort de meeste mandjes heeft en krijgt dan direct nog een paddenstoel van die soort.

Nu is de keuze aan iedereen om een extra mandje te pakken, waarmee je in de volgende ronde dus wellicht meer kan verzamelen, maar om het mandje te pakken moet je wel een handkaart open neerleggen en ga je dus informatie delen. De vraag is dus of je dit interessant genoeg vindt.

Zodra er twee soorten paddenstoelen op zijn wordt de huidige ronde afgemaakt en worden de waardes van de paddenstoelen onthult en kan iedereen zijn punten berekenen. Wie heeft er slim gespeeld en wie heeft zich laten misleiden? Soms zul je moeten gokken en win je toch nog in Wonder Woods.

Ons oordeel: Wonderwoods is een kort spelletje, maar met meer diepgang dan je denkt. Je kunt elkaar niet vertrouwen in dit spel en dat maakt het leuk. Ga je elkaar om de tuin leiden of ben je onder iedereen z’n ogen de meeste punten aan het binnenhalen? Daarnaast ziet het spel er vrolijk uit met alle paddenstoelen van hout. Wij kunnen het aanraden om het zeker eens te proberen , we weten zeker dat het niet bij 1 potje blijft.

Onze score(1-5): 3.75Vergelijkbare berichten