Fuji

author
1 minute, 46 seconds Read

Uitgever: Feuerland Spiele
Genre: coöperatief
spelers: 2-4
30-45  minuten
leeftijd 10+
_________________________________________________________________________

Je maakt deel uit van een team van avonturiers die de vulkaan Fuji willen gaan ontdekken. Net als jullie vlakbij de krater zijn, barst de vulkaan uit. Het is aan het hele team om te zorgen dat iedereen veilig buiten het bereik van de lava blijft en in het dorp terecht komt. Dan hebben de avonturiers het spel gewonnen.

In de doos vind je: 4 zichtschermen, 66 kaarten, 4 meeples, 8 markers in 4 kleuren, 24 dobbelstenen, uitbarstingsfiches, uitrustingsfiches, verwondingsfiches, 3 energierepen en 1 scorebord waar de levenskracht van de spelers wordt bijgehouden.

Aan het begin van het spel, kies je de lay out die op een van de levelkaarten wordt weergegeven. Je legt de kaarten met de vulkaan , de lava en het dorp zo neer als de levelkaart aangeeft. Geeft elke speler een meeple, een karakter en een kaart met eigenschappen. De eigenschappen bepalen het aantal dobbelstenen en de uitrusting die de speler krijgt.

Vervolgens moeten de spelers dobbelen achter hun zichtscherm. De dobbelstenen moeten hier blijven liggen en er mag niet over de aantallen en de kleuren of getallen worden gepraat. Vervolgens mag iedereen bepalen naar welke tegel hij of zij wil lopen (dit mag tot 3 velden vanaf waar de speler nu staat.) Wat het hierbij moeilijk maakt is dat jij de waardes die op de kaart staan (kleur of nummer) moet hebben gegooid en ook nog eens meer dobbelstenen van deze gevraagde waardes moet hebben dan je buren. Het enige dat hierbij is toegestaan is aan te geven dat iemand beter niet naar een bepaalde plek kan lopen.

Ons oordeel: Fuji is een typisch coöperatief spel. De kans dat je de eerste keer wint is erg klein, dus je wil het toch nog een keer proberen. Dit kan ook perfect aangezien een spel niet langer dan 45 minuten duurt.  Lukt het je toch om te winnen, kun je het ook moeilijker maken door extra kaarten toe te voegen. De extra voordelen van de karakters zorgen ervoor dat het geen frustratie op zich wordt en je vaak nog wel iets kan proberen om toch de lava voor te blijven.

Score 1-5: 3,8

Similar Posts