Spellenclub

Isle of Sky

Sinds kort is dit spel ook in onze collectie te vinden. In dit spel duik je in de huid van leider van een clan. Je wilt het beste land gaan bouwen met je clan en zo uiteindelijk koning van het eiland worden, door de meeste punten binnen te halen. Verkoop je land aan je concurrenten, maar vraag niet te veel ,anders kom je bedrogen uit en heb je weinig geld over om verder te kopen in het spel.

IMG_5030

Je begint het spel met 1 stukje land dat je uit gaat breiden. Iedere ronde trekt iedere speler 3 tegels uit de zak en legt deze voor zijn scherm neer. Achter je scherm leg je bij een van de tegels je bijl, waarmee je aangeeft dat deze tegel dus vernietigd zal gaan worden. Bij de andere tegel leg je geld neer. Dit is de prijs die de andere moeten betalen om dat stukje land te kunnen komen. Je moet de prijs niet te hoog maken, anders koopt niemand de tegel en zul je hem zelf moeten kopen, het geld gaat dan naar de bank.

IMG_5031

Als iedereen zijn keuze achter het scherm heeft gemaakt, haalt iedereen zijn scherm weg en mag de startspeler als eerste een tegel kopen van andere spelers. Als iedereen dit heeft gedaan, gaan de tegels die over zijn naar de persoon waar ze liggen en betalen hun het geld dus aan de bank. Nu komt de volgende fase en ga je de tegels aanleggen aan je eigen eiland. Dit doe je uiteraard niet zomaar, dit is afhankelijk van wat de meeste punten oplevert. Tijdens het spel zijn er namelijk 4 elementen die punten op leveren. Iedere ronde is er een combinatie van 1 of meerdere elementen die je punten kunnen opleveren. Deze worden aangegeven op het algemene spelbord. Er zijn veel verschillende elementen, maar in ieder spel zijn er maar 4 die belangrijk zijn, zo is het ieder spel ook weer anders bouwen en is een nieuwe strategie nodig.

Er worden in totaal 6 rondes gespeeld en dan zal blijken wie de meeste punten binnen heeft gehaald. In het begin zullen de bedragen laag zijn die je voor een stukje grond moet betalen, maar al snel zal de prijs stijgen, zeker als er een mooi stuk grond beschikbaar komt.

We zijn erg fan van het spel. Er zitten leuke elementen in en het spel duurt ook niet te lang. Daarnaast is het nog snel te leren en is het zeker een aanrader om eens kennis mee te maken.

De volgende Spelavond is over:
weken
0
2
Dagen
0
1
uren
1
9
minuten
3
5
seconden
2
6