Concept

author
2 minutes, 3 seconds Read

Nu de maand van de partyspellen is begonnen, is het tijd om ook een van de betere partyspellen in de spotlight te zetten.

IMG_5038

Concept is een spel waarbij zelfs de grootste spellenhater wordt geprikkeld om toch mee te doen. Het idee is simpel: pak een kaart en geef op het bord aan wat er op je kaartje staat. Dit is de korte uitleg, maar zo eenvoudig als het klinkt is het zeker niet altijd. Het bord staat vol met allerlei vakjes waarmee je informatie kan aangeven. Oud, nieuw, groot, klein, warm, koud, rond, vierkant, blauw, man, vrouw, enz, enz. Wat je zoekt geef je aan met het groene vraagteken. Met kleine blokjes kun je extra hints geven over het te zoeken onderwerp. Wil je nog een aanwijzing geven, dan kan dat met 1 van de vier uitroeptekens, ook hier kun je dan weer met blokjes extra info geven.  De andere spelers moeten nu raden wat er bedoeld wordt, de persoon die het goed raad krijgt een punt, in de vorm van een lampje. Wie na een aantal, vooraf te bepalen, rondes de meeste punten heeft wint het spel.

IMG_5034

Als je het spel voor het eerst speelt, moet je even wennen aan al de informatie die op het bord, maar al snel zul je steeds meer mogelijkheden ontdekken. Als je creatief genoeg bent, kun je uiteraard ook zelf woorden, spreekwoorden enzovoorts verzinnen en deze te laten raden door de andere spelers. De keren dat wij het spel hebben gespeeld op beurzen of spelavonden, zagen we dat mensen die langs lopen, al snel blijven staan te kijken en al snel enthousiast mee gaan raden.

Natuurlijk kun je het beste het spel zelf ontdekken door het te spelen op onze spelavond. Om vast een beetje te oefenen, hierbij alvast een simpel voorbeeld:

Knipsel

We zoeken dus iets in de categorie voedingsmiddelen, het is vloeibaar en heeft een rode kleur. Wij bedoelen hier natuurlijk rode wijn. Dit is een redelijk makkelijk voorbeeld, maar je kunt het zo gek maken als je wilt. Extra hints kunnen gegeven worden met uitroeptekens van andere kleuren met bijpassende blokjes. Hierbij kunnen de blokjes ook in de plaatjes gebruikt worden om een specifiek onderdeel van een plaatje aan te duiden. Hieronder een klein voorbeeld, maar hierbij mogen jullie zelf raden wat het antwoord moet zijn.

IMG_5043 IMG_5044 IMG_5045 IMG_5046 IMG_5048 IMG_5049

Wat ons betreft is het een spel wat je zeker eens moet proberen, maar pas op! Het blijft zeker niet bij één keer.

 

 

Similar Posts