Guardians of Legends

Bron: https://www.guardiansoflegends.com/

Uitgever: Lubee Edition
Genre:  filler/avontuur
spelers: 3-5
30 minuten
leeftijd 8+


Ontdek de eilanden waar de legendes worden geboren en probeer zo veel mogelijk schatten te ontdekken, maar zorg ook dat andere spelers jouw schatten ontdekken. De speler met de meeste munten wint het spel.

Inhoud van de doos:
* 24 eilandtegels
* 85 kaarten: 24 eilandkaarten, 35 postkaarten en 26 beloningskaarten
* 15 verkennersschepen
* 20 hintpijlen (4 per speler)
* 20 vuurpositiepenningen (4 per speler)
* 120 munten: 100 gouden en 20 legendemunten

In Guardians of Legends krijgt elke speler per ronde een eiland toegewezen dat andere spelers moeten raden. De spelers moeten hiervoor een hint op 1 van de 3 beschikbare postkaarten zoeken en deze met een hintpijl aanwijzen. Hierna is het aan alle spelers om met hun verkenningsschepen te gaan varen naar de eilanden waarvan zij denken dat hun medespelers de schat hebben verstopt. Heb je dit goed geraden of is jouw eiland goed geraden, wordt de buit inclusief eventuele legendemunten verdeeld.

Is een eiland niet geraden, moet de speler van wie het eiland niet is geraden eerst aangeven of het eiland wel aangrenzend ligt aan een van de eilanden die deze ronde als zijn eiland zijn aangewezen. Hierna wordt een nieuwe postkaart omgedraaid. De oudste kaart wordt weggehaald en eventuele hintpijlen die nu nog liggen van deze speler, blijven liggen. Een nieuwe ronde begint en elke speler mag weer een hintpijl neerleggen om zijn (nieuwe) eiland te laten raden.

Is een eiland geraden, wordt deze omgedraaid. Heeft een van de spelers 12 of meer munten aan het einde van een ronde, dan is het spel afgelopen en worden de munten geteld.

Ons oordeel: Guardians of Legends ziet er gelikt uit en is een vlot spel wat makkelijk uitlegt en snel op tafel ligt. Fans van Dixit en Mysterium  zullen zich zeker vermaken met dit spel waarbij je goed moet kijken wat voor hints je geeft. Ergens heeft het ook wel een link met de populaire zoekspelletjes. Enige nadeel is dat je dit met 3 of meer spelers moet spelen, maar heb je een leuk gezelschap, zouden we dit zeker aanraden.

Cijfer 1-5: 3,75

Vergelijkbare berichten