Spellenclub

Bugz

Foto:boardgamegeek

Uitgever: Amuza
Genre: kaarten, bluffen
Spelers: 2-5
Duur: 15 minuten
Leeftijd: 8+

De keuken zit vol met ongedierte, maar in plaats van bestrijden ga je er in dit spel alles aan doen om ze naar je toe te halen en met het meeste ongedierte bij je heb je aan het eind van de spel de overwinning in handen, maar pas op voor de andere spelers, je plannen kunnen door hun totaal worden veranderd.

Je start het spel met 9 lokkaarten (3 per soort) en 10 actiekaarten. In het midden van de tafel worden de eerste soorten ongedierte neergelegd. Dan kan de strijd gaan beginnen en kiest iedereen welke lokkaart je gaat spelen. Deze wordt geheim gehouden tot iedereen de keuze heeft gemaakt en dan worden ze getoond.

Nu is het tijd om je actiekaart te gaan kiezen, hiermee kun je heel veel veranderen, zo kun je de kaart van het ongedierte omdraaien, waardoor je wellicht meer fiches kan verdienen of ga je het ongedierte bevriezen en neem je ze mee naar de volgende ronde om dan nog meer binnen te halen. De uitdaging is om de andere spelers in te schatten, want ook de actiekaarten worden allemaal tegelijk gedraaid. Vervolgens worden ze in numerieke volgorde afgewerkt.

Als alle acties zijn afgehandeld, dan wordt het ongedierte verdeeld onder de personen die daar voor zijn gegaan. per lokaas krijg je 1 ongedierte, dit gaat net zolang door tot er niet genoeg fiches zijn om eerlijk te verdelen.
Als het ongedierte is verdeeld, dan blijven de resterende liggen en komt er een nieuwe kaart en worden de nieuwe aantallen erbij gelegd.
Na 9 rondes wordt er gekeken wie het meeste ongedierte heeft weten te scoren en dat is de winnaar van het spel.

Ons oordeel: We hebben dit spel nu nog alleen met z’n tweeën gespeeld, en we zullen zeker nog ons oordeel erbij zetten als we hem met meer spelers hebben gespeeld. Met 2 spelers is het soms wat “saai” en weet je al een beetje wat er gaat gebeuren, al kun je er dan nog steeds naast zitten, maar als je fiches hebt, dan win je vaak heel de stapel. Het spel heeft een korte speeltijd en is snel te begrijpen. het kan een leuke afsluiter zijn na een wat zwaarder spel.

Cijfer (1-5): 2,5 bij 2 spelers, bij meer spelers volgt later nog

De volgende Spelavond is over:
weken
0
3
Dagen
0
6
uren
2
1
minuten
5
7
seconden
3
5