Booo!

author
1 minute, 48 seconds Read

2-6 spelers                                                                                                                              Uitgever: Blackrock games
30 minuten                                                                                                                             Genre: famillie/puzzel
leeftijd 7+

Ze zeggen dat er iets vreemds aan de hand is in Blackrock Castle: Het zou er spoken! Ehhh jazeker! De geesten zijn het zat dat er zoveel toeristen komen en doen er alles aan om de bezoekers weg te jagen. In BOOO! is het zaak om als eerste de juiste weg van het spook naar de bezoeker van het kasteel te krijgen.

 

Wat zit er in de doos? 1 spelbord, 1 spook, 6 tegels in verschillende kleuren en tegels met bezoekers.

Aan het begin van een ronde wordt het spook in het kasteel gezet en er wordt een bezoeker in het kasteel gelegd. De plek waar de bezoeker komt, wordt bepaald door een soort van coördinaten op de achterkant van de tegel.  Nu moet elke speler de snelste weg vinden door deuren en muren te gebruiken van dezelfde kleur. Je hebt witte, oranje, groene, rode, blauwe en gele muren. Diegene die als eerste de weg van het spook naar de bezoeker vindt door het gebruik van 1 kleur, wint de tegel met die kleur.

Bij het zoeken naar de volgende bezoeker mag de speler die al een tegel met een kleur heeft liggen die kleur niet meer gebruiken voor zijn route. Om de route wat makkelijker te maken zijn er ook geheime doorgangen die je kunt gebruiken en kamers waar je de kleur van de route kan veranderen om zo het snelst bij de bezoeker te komen. Het spel eindigt als één van de spelers 4 kleurentegels heeft of 5 bezoekers heeft weggejaagd. Zijn alle bezoekers verjaagd en heeft er nog niemand 4 kleurentegels of 5 bezoekers? Dan worden zijn alle kleurentegels en bezoekers 1 punt waard en heeft de speler met de meeste punten gewonnen.

Ons eindoordeel: BOOO! Ziet eruit als een kinderspel, maar het is nog erg lastig om de juiste route te vinden. Als je eenmaal een kleur voor je hebt liggen wordt het nog lastiger, want dan mag je die kleur pas weer gebruiken als een andere speler de tegel bij je heeft weggehaald. Voor ons zat er genoeg uitdaging in om te zorgen dat hij zeker nog vaker op tafel gaat komen.

 

Similar Posts