Blackwood

author
2 minutes, 6 seconds Read

2-4 spelers                                                                                                                                   Uitgever: Runes Editions
60 minuten                                                                                                                                 Genre: familiespel
leeftijd 10+

In Blackwood kruip je in de huid van een heks die nieuw in het dorp wil komen wonen. Helaas is er maar 1 plek vrij en er zijn meer heksen die jouw huisje willen. Je zult moeten laten zien dat je goed genoeg bent om erbij te horen. Dit doe je door allerlei drankjes te maken met ingrediënten die je in het bos zult moeten gaan zoeken, maar ga niet te diep het bos is, anders is de rest je te snel af.

Het speelbord is opgebouwd uit een basis met daarboven aan de linkerkant de spreuken, die je voordeel en punten opleveren. Daarnaast liggen de drankjes die nodig zijn om de spreuken te maken, echter zul je eerst ingrediënten moeten gaan verzamelen en dat kan in het rechter gedeelte, het grote donkere bos.Hierin liggen grondstoffen verstopt die je nodig hebt tijdens dit spel.Echter is de positie van de aanwijzer in het bos bepalend voor wat er in deze ronde te krijgen is. Wil je dus andere grondstoffen, dan kun je daar wel een heks plaatsen, maar zul je moeten wachten op de volgende ronde. Zodra een kaart in de rij is weggehaald, schuift deze hele rij op, zo kan het zijn dat je dus toch wel aan de beurt komt.

   

Naast het verzamelen van ingrediënten kun je ook nog andere acties doen, zoals het inleveren van grondstoffen voor drankjes, je kunt geld halen bij Fagus. Hij leent je geld, maar dat kost je wel 5 punten, maar ja, je wil wel mee het bos in kunnen om grondstoffen te kunnen kopen.

Hoe meer drankjes je maakt tijdens het spel hoe sneller je aan spreuken komt en die helpen je tijdens het spel weer aan extra grondstoffen, meer geld of je kunt drankjes maken met minder ingrediënten dan nodig.

Het spel wordt gespeeld in drie rondes en dan wordt er gekeken wie de meeste punten heeft gehaald. Dat is de nieuwe inwoner van Blackwood……

Ons oordeel: Blackwood lijkt in het begin wat onoverzichtelijk en rommelig, maar als je eenmaal aan het spelen bent wordt het allemaal snel duidelijk en zijn de regels simpel. Er zit best wel wat tactiek in om de juiste spullen te krijgen en niet achter te raken op andere heksen. Het is een spel wat je snel op tafel legt en duurt een uurtje.  De illustraties zijn leuk en passen echt bij het spel wat zich afspeelt ergens diep in een donker bos.

 

Similar Posts