Big Bazar

Big Bazar is een snel reactiespel, waarbij je moet reageren op de kaarten die op tafel liggen. Zo moet je de ene keer roepen wat het zwaarste is dat je op de kaart ziet, een andere keer moet je een geluid maken of je moet de laatste letter geven van iets dat zichtbaar is op de kaart. Kortom het spel wisselt steeds van regels, welkom bij Big Bazar!

3-6 spelers
Uitgever: Blue Orange
15 minuten
Genre: kinderspel
leeftijd 6+

Aan het begin van het spel krijgt iedereen evenveel kaarten en komt er in het midden van de tafel de regenboogkaart te liggen met daarop een willekeurige penning, die geeft de opdracht aan laten we voor deze regels evenal voorbeeld nemen: hoeveel benen/poten/voeten staan er op de kaart? Nu draaien de spelers in beurtvolgorde de bovenste kaart om van hun stapel. Dit gaat net zolang door totdat er twee kaarten van dezelfde kleur liggen en dan is belangrijk wat er in het midden ligt.

Zodra er twee kaarten zichtbaar zijn wordt er door de twee personen waar deze kaarten voor liggen gekeken hoeveel poten/benen/voeten er op 1 van deze kaarten staan  en wie het snelste het juiste roept wint de kaarten met dezelfde kleur. Deze worden apart gelegd en zijn voor hem punten waard bij de eindtelling. Zo kan het dus gebeuren dat er weer een nieuwe set kleuren zichtbaar is en er weer een opdracht volgt.

  

In de stapel zitten ook gekleurde kaarten die in het midden komen te liggen naast de regenboogkaart.  Zodra deze zichtbaar worden bij een stapel van een persoon, wordt deze in het midden gelegd en komt er een nieuwe penning op. Die opdracht is dan specifiek voor die kleur kaarten. Uiteindelijk liggen er dus 5 of 6 verschillende kleuren kaarten met ieder zijn eigen opdracht. Probeer dan nog maar eens snel te schakelen en te handelen.

Wie aan het eind van het spel de meeste kaarten binnen heeft weten te halen wint het spel.

Ons oordeel: Big Bazaar is een vlot kinderspel wat binnen 15 minuten gespeeld kan zijn. Kaarten hebben vrolijke kleuren en het spel is goed te spelen.
Veel diepgang zit er ook niet in, maar dat is bij zulk soort spellen ook niet nodig, maar kinderen leren zijn wel bezig met hunn coordinatie, tellen en taal.
Daarnaast is het ook echt een leuk spel om te doen. Vooral voor mensen met wat kleinere kinderen is dit spel een aanrader.
Kinderen zijn hier vaak nog beter in dan volwassenen en je hoeft je dus niet in te houden om er vervolgens achter te komen dat je alsnog hebt verloren šŸ˜‰

Vergelijkbare berichten