Beetle to the Bubble

Uitgever: Htown games
Genre: race
Spelers: 2-5 (6 met een promo, maar die is beperkt beschikbaar)
Duur: 30 minuten
Leeftijd: 8+

Vrijdagmiddag 16.00 uur! het werk zit erop en tijd voor de borrel om het weekend te beginnen. De beetles rennen naar de uitgang om zo snel mogelijk naar de borrel te gaan, maar wat is nu de kortste weg? Door al dat geduw kun je zomaar op een andere beetle belanden en een stukje meereizen. Wie heeft zijn 3 beetles als snelste bij de borrel en wint dit leuke en verrassende racespel?

Het spel is in diverse varianten te spelen, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Zo kun je een kort spel spelen met 5 tegels of voeg je meer tegels toe voor een langer spel. Daarnaast heeft iedere tegel nog 2 kanten, waardoor je ook daar nog het spel moeilijker/strategischer kan maken. Iedere speler ontvangt 3 beetles (bij 4 en 5 spelers slechts 2) in zijn eigen kleur en zet deze op de starttegel. De kaarten worden geschud en iedere speler krijgt 3 kaarten.

Met de kaarten kun je steeds 1 actie doen, dit kan onder andere zijn, beweeg een beetle naar de volgende vrije kleur, beweeg je beetle 2 stappen, maar je hebt ook kaarten waarmee je een andere beetle mag verplaatsen of kaarten waarmee je een tegel van het speelveld kunt gaan draaien.

In je beurt moet je 1 kaart spelen en de actie uitvoeren. Eventueel mag je nog een tweede kaart spelen. Nadat je acties zijn gedaan pak je 1 kaart van de trekstapel. Wees dus niet te enthousiast met bewegen, anders heb je maar 1 kaart in je beurt. Lukt het je om je beurt te eindigen door op een andere beetle te stoppen, dan reis je daarna met hem mee en hierdoor mag je direct een extra kaart pakken. Eindig je je beurt op een stapel van 2, dan neem je ook 1 kaart van de stapel. Door slim te spelen kun je een dubbele stapel zo plannen dat je meteen op nog een beetle komt en zo dus in totaal 2 kaarten extra mag pakken. De maximale hoogte is 3.

Je mag zelf weten welke beetle je van jezelf verplaatst. Probeer dit dus zo slim mogelijk te doen en zorg dat je als eerste alle drie je beetles op de borrel hebt staan en je weekend kan beginnen!
Zoals we al eerder vermelde, kun je ook met de achterkant spelen van de tegels, deze geven dan bijvoorbeeld aan dat de hoogte van een stapel max 2 mag zijn of dat de volgorde in de stapel niet veranderd mag worden. Genoeg mogelijkheden dus om de race anders te spelen.

ons oordeel: Beetle to the Bubble hebben wij op uitnodiging gespeeld tijdens Spiel en na een korte versie waren we al zo enthousiast dat hij meteen is meegenomen. Het spel speelt vlot, is makkelijk uit te leggen en er zit voldoende variatie in om het ook met spelers te spelen die vaker spellen spelen. Laat je zeker niet afschrikken door de kleuren, want eenmaal aan het spelen zul je ontdekken dat het goed in elkaar zit en je soms keuzes moet maken die ook een ander helpen, maar waardoor je zelf beter uit de strijd komt. Op naar de borrel!

cijfer (1-5): 4

Vergelijkbare berichten