Spellenclub

Club der Klauwen


Bron foto: Boargamegeek

Uitgever: Haba
Genre: deductie/ familie
spelers: 2-4
15 minuten
leeftijd 7+


De club der klauwen organiseert een gemaskerd bal. Jij hebt de schone taak om je medespelers zo snel mogelijk te ontmaskeren. Kleur, houding, accessoire, gestreept of gevlekt, welke eigenschappen horen bij je tegenspelers? Raad alleen niet te snel, anders raak je misschien juist punten kwijt.

Inhoud van de doos:
* 4 uitnodigingen
* 1 startspelerkaart
* 4 waaiers
* 4 x 16 maskers in de spelerskleuren
* 19 eigenschapskaarten
* 40 poezenkaarten
* 4 infokaarten

Elke speler krijgt een uitnodiging, een infokaart,  een waaier en de maskers in zijn eigen kleur. Daarnaast krijgt elke speler 3 eigenschapskaarten die hij voor zich in zijn waaier zet, zodat hij zelf alleen de eigenschappen kan zien. Verder krijgt iedereen nog 3 poezenkaarten.


Bron foto: Boargamegeek

De speler die aan de beurt is legt een poezenkaart op tafel. Op een poezenkaart staan 3 of 4 eigenschappen. Elke speler die een van de eigenschappen van deze poes herkent van zijn eigen kaartjes (kleur, houding, accessoire of uiterlijk) moet een masker op deze kaart leggen (ook de speler die de kaart heeft geplaatst). Hierna mag de speler die aan de beurt is een gok doen of hij een van de eigenschappen kan toewijzen aan een van de spelers.  Heb je het goed geraden, dan krijg je een masker van deze speler en moet de speler het kaartje met de eigenschap open op tafel neerleggen. Raad alleen niet te snel, want heb je het fout, dan moet jij een masker aan de speler geven. De maskers die je aan het einde van het spel verzameld hebt, en de kaarten die je niet hebt omgedraaid leveren uiteindelijk allemaal 1 punt op. De speler met de meeste punten wint het spel.

Ons oordeel: Club der Klauwen is een lekker vlot spel, dat snel is uit te leggen. Ondanks dat HABA bekend staat als een merk met kinderspellen en dit spel ook voor kinderen vanaf een jaar of 7 erg geschikt is, is het voor volwassenen ook een erg leuk spel om te spelen omdat je echt goed moet nadenken over welke kaart je speelt. Je wil tenslotte niet teveel weggeven. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de maskers die de andere spelers op de poezenkaarten hebben gelegd om de goede conclusies te trekken. Voor een klein eenvoudig spel, waren wij in ieder geval heel enthousiast.

Score 1-5: 4

De volgende Spelavond is over:
weken
0
3
Dagen
0
6
uren
2
0
minuten
1
7
seconden
0
8