Trool Park

Uitgever: Ankama Games
Genre: family
spelers: 2-4
40 minuten
leeftijd 10+


In Troolpark bouwen alle spelers hun eigen pretpark. Degene die uiteindelijk de meeste bezoekers heeft na 8 rondes wint het spel.

In de doos zit te veel om op te noemen, maar we willen de glijbaan die de beurtvolgorde bepaalt en de schapen waarmee je op een attractie moet stemmen niet onbenoemd laten.

 

Tijdens het spel biedt je op attracties die je in verschillende zones van je eigen pretpark legt. Attracties zijn geschikt voor verschillende weertypes en het is belangrijk om zo veel mogelijk verschillende soorten attracties in je verschillende zones te hebben. Punten verdien je per zone, maar ook per weertype.

Aan het einde van een ronde krijg je punten voor 1 bepaald weertype. Attracties die hier de meeste bezoekers mee aantrekken zorgen dat jij op een van de 3 sporen (horeca, plezier  en spanning) vooruit gaat. Ook wordt er gekeken wie er het verste vooraan staat op een bepaald spoor en hoe hoger je staat hoe meer voordeel je krijgt.

 

Na 8 rondes is het spel voorbij en is de winnaar degene die de meeste bezoekers heeft getrokken.

Ons oordeel: Troolpark ziet er erg aantrekkelijk uit. De schapen die je gebruikt om op een bepaalde attractie te bieden, de glijbaan die als tiebreaker werkt, het draagt allemaal bij aan het thema. Je kunt al een ronde vooruit zien waar je voor moet gaan sparen, maar aangezien iedereen dit zal doen, is het soms ook handig om toch alvast voor wat anders te kiezen, zodat je voorop loopt op het spoor wat een volgende ronde misschien gewaardeerd wordt. Het spel speelt verder erg vlot en hoewel je dit niet direct zult verwachten met zo’n grote doos en zoveel componenten, kan het toch als een familievriendelijke filler worden gezien.We raden wel aan om het spel met 4 spelers te spelen omdat je elkaar dan toch wat meer dwars kan zitten en je meer gebruik maakt van de glijbaan. De speler die niet de gewenste tegel krijgt, mag dan een van de overgebleven tegel pakken en een bijbehorende extra actie doen, dus soms is dit zo gek nog niet. Wij vonden het geen spel wat wekelijks uit de kast zal komen, maar door de lay out en de korte speeltijd, komt hij zeker nog wel eens op tafel.

Score 1-5: 3,75

Vergelijkbare berichten