Zoom in Barcelona

author
2 minutes, 51 seconds Read

Uitgever: Cucafera games
Genre: city trip/ filler
spelers: 2-6
30 – 60 minuten
leeftijd 8+


We gaan op city trip naar Barcelona. Neem je camera mee, bezoek de mooiste plekjes, fotografeer ze en win zo het spel. In Zoom in Barcelona beleef je een dagje in de stad die veel te bieden heeft, van historie tot hysterie op de Ramblas of bezoek het strand, maar vergeet zeker de Sagrada niet te bezoeken.

Inhoud van de doos:
* 1 speelbord
* 86 kaarten met bezienswaardigheden in Barcelona.
* 24 vervoerskaarten
* 6 pionnen
* 6 voortgangsblokjes
* 6 skyline scorefiches
* 32 skyline gebouwenfiches
* 6 thema fiches
* 6 camera’s (spelersborden)
* 6 zoom fiches
* 1 draakfiche

Iedere speler begint op een andere plek in Barcelona. Vanuit daar kan hij op stap door de stad om bezienswaardigheden te bezoeken. Als je aan de beurt bent, mag je maximaal 2 stappen zetten door Barcelona. Je kunt meer bewegen door het uitspelen van een vervoerskaart, waardoor je 4 tot 6 stappen kan lopen of door het pakken van de metro. Zo probeer je als eerste de mooiste plekjes op de foto te zetten.
Rechts van het speelbord liggen 4 hotspots aangegeven waar je punten kan scoren als je daar een foto maakt. Alleen de eerste die op een van die plekken aankomt, krijgt de kaart en dus de punten. Aan het begin van het spel worden er 2 thema fiches gepakt en die geven nog eens aan in welke categorie de foto’s meer punten waard zijn.

In Barcelona bevinden zich ook Metrostations en informatiepunten. Bij de laatste kun je je vervoerskaarten weer aanvullen tot 3 stuks, maar dat kost je dan wel een beurt. De metrostations kun je gebruiken om snel naar een ander station te reizen, maar daar eindigt dan wel je beurt.
Tijdens je trip door Barcelona probeer je ook de meest markante punten die de skyline vormen op de foto te zetten. Deze zijn maar beperkt beschikbaar, dus wees snel. Hoe meer je van de skyline op de foto zet, des te meer punten leveren ze op.

In de doos zitten ook regels voor een wat lastiger spel, zo moet je dan ook proberen de skyline zo te krijgen dat ze overeenkomen met je skyline fiche dat je aan het begin van het spel hebt gekregen. Daarnaast liggen er 4 kaarten die je in de juiste volgorde moet bezoeken, om zo je eigen gemaakte foto’s te kunnen scoren.

In Barcelona vind je meer dan 400 draken. Daarom zit er in het spel een drakenfiche dat je kan helpen of waarmee je anderen dwars kan zitten. Zo kun je de 4 te bezoeken foto’s verwijderen en nieuwe plaatsen, zodat iedereen zijn reis moet omgooien of je pakt gratis een foto of skylinegebouwenfiche.
Zodra iemand 8 foto’s heeft kunnen maken is het spel afgelopen. De persoon met de meest waardevolle foto’s wint het spel en zal een leuke herinnering hebben aan de stad.

Ons oordeel: Zoom in Barcelona is een vlot spel. Niet te moeilijk, maar je kan elkaar wel lekker vervelen. Zeker als je de stad al eens bezocht hebt, zijn er genoeg plekken die je herkent en als je nog niet bent geweest, krijg je al meteen zin om op citytrip te gaan. Je kan voor de foto’s gaan die de meeste punten op leveren, maar je zult soms ook snel een nutteloze foto moeten maken, want je wil toch aan je 8 foto’s komen.  Het thema is goed uitgewerkt in het spel en dat maakt het alsof we echt even in Barcelona zijn. Wat ons betreft komt deze zeker nog vaker op tafel.

Cijfer 1-5: 4

Similar Posts