Spellenclub

Little Town

Uitgever: Iello
Genre:  filler / workerplacement
spelers: 2-4
45 minuten
leeftijd 10+


In Little Town gaan jij en je tegenspelers aan de slag om het land te voorzien van huizen, die je later in het spel aan grondstoffen helpen om zo nog beter en meer te kunnen bouwen. Bouw je huizen strategisch, anders levert het niks op en gaat de ander er met de winst vandoor……

Inhoud van de doos:
* 1 speelbord
* 15 doelkaarten
* 60 grondstofblokjes
* 29 gebouwenkaarten
* 20 werkers (5 per speler)
* 28 huizen (7 per speler)
* munten

Je begint in Little Town met een leeg landschap waar jullie samen op gaan bouwen. Op het land zijn al we bomen, rotsen en water aanwezig. Als je een werker op het veld zet, krijg je van 8 omliggende tegels de grondstof(fen) hout, steen en/of vis.  Met deze grondstoffen kun je gaan bouwen aan mooie en waardevolle huizen in het landschap.

Als je aan de beurt ben heb je twee mogelijkheden;
1: Zet 1 van je 7 werkers in op het land en oogst grondstoffen. Liggen er later huizen op het veld en sta je aangrenzend aan een van de huizen, dan mag je ook die actie uitvoeren. Als het huis van een andere speler is, moet je die persoon 1 munt betalen voor je de actie mag doen.
2: Bouw een huis. Hiermee kun je extra acties ontgrendelen en krijg je overwinningspunten. Na de bouw zet je hier een van je eigen huisjes op om te laten zien wie de eigenaar is. Als de andere spelers hier gebruik van maken, verdien je 1 munt.

Het spel wordt gespeeld over 4 rondes. Aan het eind van iedere ronde moet je al je werkers ook te eten geven. Dus zul je naast bouwen ook ervoor moeten zorgen dat je voldoende graan en/of vis hebt. Heb je te weinig voedsel, dan krijg je minpunten. Daarnaast krijgt iedere speler 3 doelkaarten aan het begin van het spel. Als je die weet te volbrengen, kun je daarmee ook weer extra punten verdienen.

Ons oordeel: Little Town, is een redelijk snel te spelen spel met diverse mogelijkheden. Onze scores zaten tot het eind van het spel dichtbij elkaar. Wij hebben hem met twee spelers gespeeld en toen voelde het al aan of de laatste ronde wat overbodig was. Het veld lag al wat voller, de gebouwen waren op en je ben eigenlijk allen nog maar bezig met punten sprokkelen . Als je het spel met 4 spelers speelt kan het bouwen en verzamelen van grondstoffen zeker in de laatste ronde wat lastiger worden. De keuze aan gebouwen is vanaf het begin zichtbaar, dus kun je al gaan plannen, maar de vraag is wat de andere spelers doen. Little Town is een leuk spelletje, wat je snel even op tafel kan leggen. Met het juiste gezelschap of even lekker tussendoor is het zeker geen vervelend spel, maar het zal niet wekelijks op tafel verschijnen.

Cijfer 1-5: 3.75

 

De volgende Spelavond is over:
weken
1
0
Dagen
0
6
uren
0
5
minuten
1
0
seconden
4
0