Sheepy time

Uitgever: AEG
Genre: play and race
Spelers: 1-4
Duur: 30 – 45 minuten
Leeftijd: 10+

Iedereen is moe en wil gaan slapen, maar het lukt je maar niet om de slaap te pakken te krijgen. Dan roep je de hulp in van de schapen. Kunnen die je helpen om in slaap te komen? Gebruik je kaarten op het juiste moment, zodat je schapen snel over het hek springen, pas wel op voor nachtmerries, die verstoren je ritueel en dan duurt het langer voor je in slaap valt….

Midden op tafel ligt het bord waar de schapen op gaan lopen en daar proberen ze over het hek te springen, voor de nachtmerrie dat doet. Om het bord liggen op 2 punten een extra beweegkaart, Naarmate het spel vordert zullen er meerdere bijkomen.

Iedere speler krijgt 2 kaarten van de stapel, hiermee kun je je schapen gaan verplaatsen over het bord. Als je die dus goed gebruikt, in combinatie met de beweegkaarten, kun je ineens flinke sprongen maken.

Op het scorebord ligt het hoofd van iedere speler op nul en het kussen op 40. Zodra je hoofd op of voorbij het kussen is en je dus eindelijk kunt gaan slapen, heb je het spel gewonnen. Lukt dit niet de eerste ronde, dan komt je kussen vanzelf dichterbij. Zodra je over het hek springt mag je nog een ronde lopen, maar je kunt er ook voor kiezen om te passen en veilig te zijn voor alles wat deze nacht nog gaat brengen.

Om gebruik te kunnen maken van de beweegkaarten, heb je slaapfiches, deze zet kun je ook inzetten ipv bewegen. pas dan mag je namelijk gebruik maken van de acties op de tegels. Het is dus goed kijken waar je je slaapfiches neerlegt. Met wat geluk kun je hem omdraaien en blijft je fiche er de rest van het spel liggen.

Helaas heb je ook last van nachtmerries. Deze zitten tussen de gewone kaarten en duiken ineens op. Zodra de nachtmerrie bij je schaap staat(of soms al in de buurt), dan val je in slaap en zul je eerst wakker moeten worden, maar je hebt kans dat de nachtmerrie je dan voorbij gaat en over het hek springt met als gevolg dat je al je stappen met je hoofd kwijt bent.

Ons oordeel: Sheepy time is een vlot spel wat makkelijk uit te leggen is. Je bent wal afhankelijk van de kaarten die je krijgt en dat kan het soms lastig maken om flinke stappen te zetten op het racebord. Het thema is in ieder geval goed verwerkt in het spel. De acties volgen elkaar snel op, dus een spelletje is zo gespeeld. Beginspelers zullen dit spel zeker kunnen waarderen, de echte veelspelers zullen deze gebruiken als tussendoortje of als afsluiter van de avond.

Cijfer (1-5): 3,5

Vergelijkbare berichten