Mucho Macho

2-8 spelers
Uitgever: DV Giochi
10 minuten
Genre: familiespel
leeftijd 8+

Eén van de populairste attracties voor mannen op de kermis is ongetwijfeld de kop van Jut. Een goede reden voor mannen om te laten zien hoe sterk ze zijn. Het doel van dit spel laat zich dan ook makkelijk raden: Wees de sterkste speler en win het spel.

In de doos vind je verschillende soorten kaarten. Voor elke speler is er een set kaarten genummerd 0 t/m 9 en een blanco kaart zonder nummer maar met dezelfde afbeelding die bij de set hoort. Hiernaast zijn er nog 8 prijskaarten.

Aan het begin van het spel kiest iedereen 1 prijs die hij wil winnen. Hij krijgt hiervan de blanco prijskaart plus de 10 kaarten met hetzelfde logo variërend van 0 tot 9. Onderop deze kaarten staan ticketnummers variërend van 0 tot 4. Afhankelijk van het aantal spelers worden er een gelijk aantal prijskaarten op tafel gelegd.

Iedere speler kiest 2 kaarten en legt die gedekt voor zich neer. Wanneer dit iedereen gedaan heeft, worden de kaarten omgedraaid. De kaarten moeten zo worden neergelegd dat de hoogste waarde links ligt en de twee cijfers worden dan als 1 getal gelezen.

De speler met het hoogste getal wint deze ronde en krijgt de nr. 1 prijskaart. Nr. 2 de kaart met hierop de 2 enz.

De speler met prijskaart 1 mag nu van alle kaarten op tafel 2 kaarten pakken met de hoogste ticketnummers:  In dit geval de middelste 2 kaarten (nummer 3 en 1 met ticketnummer 3 en 4). De kaart met het laagste ticketnummer van deze 2 kaarten gaat gedekt onder zijn/haar prijskaart en de hoogste wordt weer op hand genomen. Nummer 2 kiest nu van de overgebleven kaarten de 2 hoogste ticketnummers: In dit geval kan gekozen worden uit 3 kaarten van ticketwaarde 2 (de 5, 4 en 5). De derde pakt wat over is (1 kaart 2 en 1 kaart 0 ticketwaarde). Speler 1 heeft dus nu 1 kaart met ticketwaarde 3 gedekt liggen; speler 2 ticketwaarde 2 en speler 3 ticketwaarde 0.

Dit gaat zo 9 rondes door tot iedereen 1 kaart overhoudt; deze wordt weggelegd. Iedereen heeft nu 9 kaarten gedekt liggen. De kaarten worden omgedraaid en geteld en degene met de meeste ticketpunten is de winnaar.

Ons eindoordeel: MUCHO MACHO is een vlot spelletje wat je zo neerlegt, maar waar zeker nog een element van tactiek in zit. Ideaal als tussendoortje.

Vergelijkbare berichten