Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 113884
Je kunt ons ook volgen.
Facebook

Picnic

Uitgever: Devir
Genre: snelheid/kinderspel
spelers: 2-6
15 minuten
leeftijd 8+

In Picnic hebben we allemaal een berg eten bij ons en die willen we zo snel mogelijk op de stapel kwijt. Helaas wil iedereen dat en is dus snelheid belangrijk. Extra detail… de kaartjes zijn aan twee kanten bedrukt.

Wie het doosje ziet, moet meteen aan een ander spel denken in een geel/paars blikje. De opzet is hetzelfde, alleen is deze wat kindvriendelijker. In het blikje zit alleen een stapel kaarten met aan beide zijde eten en drinken, voorzien van een nummer.

Aan het begin van het spel worden alle kaarten opgedeeld en 1 komt in het midden van de tafel. Dan kan het spel beginnen en wordt de middelste kaart omgedraaid. Iedereen probeert nu zijn kaarten zsm op de aflegstapel te spelen. Dit mag alleen als het cijfer bij je soort eten 1 hoger of lager is dan die op de stapel. De kaartjes zijn dubbelzijdig, dus beide kanten mogen gebruikt worden.

De speler die zijn kaarten als eerste kwijt is wint het spel. Met kleine kinderen zou je ook alleen op de afbeeldingen kunnen spelen.

Ons oordeel: Picnic is een spel in een soort waarvan er meerdere op de markt zijn. Uniek in deze is de dubbelzijdige bedrukking, dat kan het nog lastiger maken tijdens het spelen. Al met al is het een kort spelletje wat snel gespeeld is en er vrolijk uitziet.

Cijfer volwassenen 1-5: 2,5
Cijfer kinderen 1-5: 4