Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 113893
Je kunt ons ook volgen.
Facebook

Bears & Bees

Uitgever: Hobby World
Genre: family
2-5 spelers
20 – 30 minuten
leeftijd 7+

___________________________________________________________________________________

In Bears and Bees is het de bedoeling dat je de meeste bijennesten gaat bouwen. Wie het eerste 5 nesten heeft verzameld, die wint. Maar sta je ver voor… is het nog niet vanzelfsprekend dat je ook als eerste 5 zwermen hebt….

In de doos vind je: 49 honingkaarten, 49 onderzoekskaarten, 5 zwermkaarten, 1 hulpkaart, 35 honingtokens, 25 zwermfiches, 26 berenfiches.

Elke speler krijgt aan het begin van het spel 1 zwermkaart, waarop staat hoeveel kaarten en honingtokens je mag pakken. Tijdens een ronde bepaalt iedere speler welke kaart hij gaat spelen en legt deze gedekt voor zich neer. Bovenaan een kaart staat wat je altijd ontvangt: kaarten of honing. Aan de zijkant van een kaart kan het zijn dat er ook nog iets staat. Hierbij kun je honing of kaarten krijgen als je buurman een bepaalde kleur kaart uitspeelt. Verder kan het zijn dat je zelf nog iets extra’s krijgt als de onderkant van jouw kaart overeenkomt met de kaart die je  in de beurt ervoor hebt gespeeld. Of je buren krijgen juist iets van jou.

In een beurt worden eerst de honingkaarten verwerkt. Elke speler krijgt de honing die hij of zij verdient. Heb je meer dan 8 honing? Dan worden die 8 tokens omgezet naar 1 berenfiche.  Hierna worden de onderzoekskaarten verwerkt en mag elke speler kaarten pakken. Als er spelers zijn die een zwermkaart hebben gespeeld, wordt er als laatste gekeken wie de meeste honing (inclusief beren) heeft liggen. Die speler trekt een zwerm bijen aan. Alle spelers moeten nu hun honing inleveren, de beren mogen ze houden.

Ons oordeel: Bears & Bees is een verfrissend kort spelletje, waarbij je nooit weet wat er gaat gebeuren. Denk je dat je ver voor staat en nu die zwermkaart wel kan spelen, kunnen andere spelers er zomaar voor zorgen dat jouw 7 honing ineens verandert in 1 berenfiche, waardoor je mooi naast die zwerm bijen grijpt. Of je ziet dat je buurman wel erg voorligt met zijn honing en de kans groot is dat hij een zwermkaart gaat spelen. Jij hebt nog een kaart waarbij je 6 extra honing krijgt als je buurman zijn rode zwermkaart uitspeelt. Nu kan hij mooi naar zijn zwerm fluiten…. Wij hebben met spelen erg veel lol gehad omdat je soms andere spelers goed kan zieken, maar ze soms ook nog wel wachten met het uitspelen van de kaart die jij verwacht en dan ben jij je kostbare kaart kwijt.

Score 1-5: 4,2