Kingdomino

author
1 minute, 36 seconds Read

Een review over het snelle spelletje Kingdomino van Blue Orange. Een leuke filler die leuk in elkaar zit.

img_8316

 

Iedere speler bezit een kasteel en wil de grond daarom heen zo goed mogelijk inrichten, zodat je aan het eind van het spel de meeste punten scoort.
Aan het begin van het spel worden er 4 tegels open gelegd en daarnaast 4 tegels gesloten. De volgorde wordt geloot en de eerste speler kiest een tegel uit die hij bij zijn kasteel wil plaatsen. Hierbij moet je in de gaten houden dat de speler die het hoogste kaartje kiest, straks als laatste in de volgende ronde mag kiezen. In dit voorbeeld mag roze dus in de volgende beurt als eerste kiezen. Voor er moet worden gekozen, worden uiteraard de tegels zichtbaar.

img_8317

Als de keuze is gemaakt mag iedereen zijn nieuwe stukje land aanleggen bij het kasteel. Er mag een veld ontstaan van maximaal 5 x 5 blokjes, waarbij elk kaartje telt voor 2 blokjes. Je bent dus beperkt in het aanleggen. Het aanleggen moet volgens het domino principe, minimaal 1 stuk van de kaart moet een overeenkomst hebben. Aan het kasteel kan echter alles worden aangesloten.

Als alle tegels zijn verdeeld, heb je dus een kader liggen van 5 x 5 of wellicht met een gat, dat kan gebeuren. De punten die je scoort is het aantal velden x het aantal kroontjes op dat totale veld. En daar zit het lastige gedeelte. Soms heb je een mooi stuk land, maar zolang er geen kroontjes op staan levert het dus geen punten op. In het onderstaande voorbeeld, zou dus het weiland 8 punten opleveren (4 vierkantjes X 2 kroontjes) en de bossen helaas geen punten.

img_8319

Kingdomino is een vlot spel, wat je binnen een kwartier kan spelen. Het dominoprincipe is leuk verwerkt in dit spel en de vrolijke kleuren maken het helemaal af. We zijn blij dat we hem hebben meegenomen en zijn benieuwd hoe het jullie vergaat met aanleggen van de kasteeltuinen.

2-4 spelers
Family
15 minuten

Similar Posts