Vind 5

Bron foto: Boargamegeek
 

Uitgever: Haba
Genre: roll & write
spelers: 1-4
20 minuten
leeftijd 7+


Speel 5 rondes, gooi 5 dobbelstenen, zoek 5 verschillende vormen met de uitkomst van de dobbelstenen en win het spel.

Inhoud van de doos:
* 4 dubbelzijdige borden
* 1 dubbelzijdig puntenplan
* 5 dobbelstenen
* 12 vormenkaartjes
* 4 stiften
* 1 zandloper


Bron foto: Boargamegeek

Elke speler krijgt een stift en een eigen bordje en legt die met dezelfde kant (grijze of witte rand) naar boven. De vormenkaartjes worden gesorteerd op moeilijkheid en in een cirkel gelegd. Binnen de cirkel worden de dobbelstenen gegooid.

Nu is het zaak om met de uitkomst van de worp te kijken of je 5 verschillende vormen kan maken met de 5 gedobbelde symbolen. Denk je dat je niets meer kan vinden of heb je alle 5 de symbolen gevonden, neem dan de zandloper voor 1 extra punt en geef aan dat de rest van de spelers nog 30 seconden hebben om te zoeken.


Bron foto: Boargamegeek

Na een ronde wordt gekeken hoeveel punten de vormen die je hebt gevonden opleveren en deze worden op het scorebord gezet. Zo speel je 5 rondes waarbij de punten in de laatste ronde verdubbeld worden. De speler met de meeste punten wint het spel.

Ons oordeel: Vind 5 is weer een andere variant op de roll &write spellen, het speelt vlot en het is nog best een uitdaging om de vormen te vinden. Hier zit ook gelijk een probleem, want speel je met de witte zijde van de bordjes dan heeft iedereen een ander veld om te tekenen. We kwamen er dus in de laatste ronde achter dat Nikki maar 1 vorm kon vinden (en dat was deze keer niet omdat ze met haar neus had gekeken.) terwijl Patrick er 4 gevonden heeft. Dit hakt er wel flink in als je dubbele punten krijgt. Eigenlijk is het spel dus alleen maar aan te raden met de grijze kanten, zodat iedereen dezelfde mogelijkheden heeft en het echt puur om snelheid gaat. Hou je hier rekening mee, is Vind 5 een erg leuk en uitdagend spelletje.

Score 1-5: 3

Vergelijkbare berichten