Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 48964
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden snel
in je smartphone plaatsen
(2 agenda items t/m juni 2018)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Avenue

Avenue kwamen we op Spiel tegen en we konden eigenlijk niet anders dan dit spel gelijk meenemen. Het is een eenvoudig spelletje wat je even snel uit de kast pakt als je een kwartiertje over hebt. Op het eerste gezicht heeft het veel weg van Doodle City, maar dan met een andere twist.

Je bent een wijnboer in Frankrijk en nu al je wijngaarden goed vrucht gaan dragen is het tijd geworden om wegen van je boerderijen naar de wijngaarden te maken. De adel smacht naar jouw wijn en als je toch aan je infrastructuur werkt, kun je de wegen beter doortrekken naar de 2 kastelen die aan de rand van je landerijen staan voor extra punten

Je krijgt aan het begin van het spel een blaadje met hierop de verschillende locaties (boerderijen) aangeduid met de letters A t/m F. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk wijngaarden met de boerderijen te verbinden en ook een weg naar het kasteel te laten lopen om hier de wijnen af te leveren. Dit kan alleen niet in een willekeurige volgorde,  elke ronde wordt er een kaart getrokken die aangeeft welke boerderij deze ronde punten gaat opleveren. Kun je deze boerderij met meerdere wijngaarden verbinden, krijg je per druiventros waar de weg doorheen gaat 1 punt. Heb je in een volgende ronde minder punten dan de ronde ervoor, mag je je score niet noteren en moet je een “nul” schrijven. Aan het einde van het spel krijg je nog extra punten voor elke druiventros die je met een kasteel verbindt. Degene met de meeste punten heeft gewonnen.

  

Het spel zelf werkt niet als Doodle City met Dobbelstenen, maar met kaarten. Elke ronde wordt er een nieuwe boerderij aangewezen waar je druiven mee moet gaan verbinden. Hierna worden er kaarten omgedraaid met hierop de weg die getekend moet worden. De weg moet op exact dezelfde manier op je werkblad gezet worden als de kaart aangeeft en mag niet gedraaid of gespiegeld worden. Je mag zelf bepalen waar de weg komt en iedereen moet dezelfde weg op zijn blad tekenen. Dit gaat zo door tot er 4 gele kaarten liggen. Hierna is de ronde klaar en wordt er een nieuwe boerderij gekozen.

Hoewel wij grote fans zijn van Doodle City, heeft dit spel net iets meer uitdaging. Doordat je moet wachten op een 4e gele kaart kan een ronde best lang duren of juist heel snel afgelopen zijn. Hiernaast werkt iedereen met dezelfde kaarten en ben je vrij om de wegen te tekenen waar jij dit wil. Bij Doodle City kan je nog wel eens vastlopen als je een rij of kolom vroeg vol hebt. Dat zal hier niet gebeuren. Aporta Games heeft hiermee een erg leuke filler te pakken en we kunnen alleen maar benieuwd zijn waar ze volgend jaar mee komen.