Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 73772
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Veracruz 1631

Uitgever: GDM
Genre: filler
2-4 spelers
30 minuten
leeftijd 8+


In Veracruz zijn de spelers matrozen die 3 schepen moeten laden. Iedereen moet zorgen dat zijn eigen (geheime) lading zo veel mogelijk in de schepen aanwezig is, maar het is ook erg belangrijk hoe de boot geladen is, want is de boot niet in balans, gaat alles de diepte in bij een beetje slecht weer en ben je al je lading kwijt. Lukt het je om de meeste lading van jouw soort binnen te halen, win je het spel.

Wat zit er in de doos:

  • een speelbord
  • 7 blokjes (1 gele en 6 rode)
  • voorspellingskaarten in 4 spelerskleuren
  • kaarten met een geheime opdracht
  • kaarten met lading
  • weerfiche

Iedereen begint het spel met een geheime opdracht, 2 voorspellingskaarten en 4 kaarten met een lading. Goud en zilver mag alleen aan de linkerkant van de schepen geladen worden en alle andere grondstoffen aan de rechterkant. op deze manier moet je zorgen dat de schepen in balans blijven. Naast het bord liggen 2 open stapels van 4 kaarten met lading. Als een van deze stapels op is, wordt het weerfiche opgegooid, is het zonnig, gaat de weermeter 1 omhoog en is er niets aan de hand. Geeft het fiche regen aan, dan moet de weermeter op het bord 1 stap naar beneden. Bij goed weer is het aan het einde van het spel niet erg als een boot wat scheef hangt, dat is geen probleem, maar is het slecht weer moet de boot recht varen omdat hij anders zinkt. Tijdens je beurt mag je 1 kaart aan een van de beide zijden van een schip leggen of je mag een voorspelling doen welke boot je denkt dat verloren gaat of juist heel aankomt. Hiervoor leg je een voorspellingskaart bij de boot van je keuze. Aan het einde van het spel kan je hiermee extra punten verdienen. Deze punten worden opgeteld bij de hoeveelheid lading van jouw geheime missie en dit zorgt voor een uiteindelijke score. Wie zijn handelsmissie het beste heeft uitgevoerd, heeft het spel gewonnen.

Ons oordeel: Ook dit is weer een spel wat makkelijk is uit te leggen en snel speelt. We zouden het alleen wel aanraden voor  3 of 4 spelers. Met 2 spelers komt het niet echt goed uit de verf. Je bent dan toch meer bezig met je eigen boot, terwijl het spel juist bedoelt is om elkaar meer te vervelen. Hierbij is met 3 en vooral 4 spelers meer interactie.

Score 1-5: 3