Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 73773
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Sunflower Valley

Uitgever: Hobby World
Genre: family / roll and write
2-5 spelers
45 – 60 minuten
leeftijd 8+


Sunflower Valley is een spel waarbij je een vallei moet vullen met zonnebloemen, huizen, schapen en treinverbindingen. Doe je dit het beste, dan win je het spel.

Wat zit er in de doos:

  • 4 soorten dubbelzijdige spelersbordjes
  • 1 algemeen bordje
  • 6 dobbelstenen
  • 1 startspelertrein
  • 5 stiften

Aan het begin van het spel neemt elke speler een spelersbordje uit dezelfde serie. Afhankelijk van welk gebouw er op je bordje staat, wordt bepaald waar het eerste huis op je bord wordt getekend. Verder staan op het spelersbord 5 gebieden van 5 of 6 vakjes. De startspeler gooit de 6 dobbelstenen en kiest er een uit die hij wil gebruiken.

Deze dobbelsteen wordt op een van de gekleurde vierkanten op het algemene bord gelegd en blokkeert voor de andere spelers voor deze beurt het gebruik van deze kleur. Huisjes krijgen punten als ze verbonden zijn met een schaap, zonnebloemen krijgen punten voor het aantal naast een berg en ook de meeste in 1 gebied leveren punten op. Wanneer huizen verbonden zijn via een spoorweg leveren deze extra punten op en het plaatsen van zo veel mogelijk bewoners. Wie de meeste punten verzamelt, wint het spel.

Ons oordeel: Sunflower Valley is een typisch Roll en write spelletje waar er op dit moment meerdere van op de markt zijn. Deze spelletjes doen het altijd goed en zijn vaak vlot te spelen. Op de doos staat 45 minuten, dat hebben wij nog niet gehaald, maar met 5 spelers heb je wat meer tijd nodig, dus misschien dat je dan wel in de buurt komt. Sunflower Valley heeft niet de complexiteit van Welcome to… en is daardoor wat meer toegankelijk voor wat jongere spelers of spelers die graag een wat eenvoudiger spel spelen. Het ziet er in ieder geval erg vrolijk uit.

Score 1-5: 3,25