Fertility

Uitgever: Catch up Games
Genre: family
2-4 spelers
45 minuten
leeftijd 10+


In Fertility is het de bedoeling dat je punten scoort door vruchtbare grond in de woestijn te creëren, graan te oogsten en de goden te offeren.

De doos is gevuld met 4 centrale borden, grondstoffen, spelersborden met een eigen dorp, tegels met gebouwen en (domino)tegels met grondstoffen.

Je begint het spel met een grote woestijn waarin wat oases te vinden zijn, wat graanvelden en 1 kleine akker waar vee, papyrus en druiven op worden verbouwd en steen wordt gewonnen. Iedereen heeft al 3 als domino uitziende tegels met verschillende soorten ondergronden voor zich. Wanneer je een gebied vergroot krijg je hiervoor extra grondstoffen die je direct moet inzetten in je dorp. Deze grondstoffen kun je inzetten om punten te verdienen of gebouwen te kopen die je weer andere voordelen kunnen opleveren. Sluit je een gebied af waardoor er een hokje van 1×1 overblijft, mag je hier een wonder plaatsen, wat aan het einde van het spel ook weer punten op kan leveren als je de meeste wonderen hebt gebouwd. Hiernaast levert het ook punten op om aan zo veel mogelijk goden te offeren of langs een graanveld te bouwen. Wie aan het einde van het pel de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

   

Ons oordeel: Tijdens onze voorbereidingen voor Spiel was dit een spel wat niet direct in onze top 20 terecht is gekomen, maar het had wel onze interesse voor als we tijd over zouden hebben. Gelukkig heb ik zondag nog even kans gezien om Fertility te spelen en wat gelijk opviel is dat het spel heel toegankelijk is, weinig uitleg nodig heeft, niet te lang duurt, maar toch genoeg heeft om te boeien. Spelers die behoefte hebben aan een zwaar spel, moeten dit spel links laten liggen, maar ben je klaar met een zwaar spel en heb je nog even wat tijd over, kun je Fertility met een gerust hart uit de kast halen.  Wij hebben Fertility nu een aantal keer met 2 spelers gespeeld, maar als alle tegels op zijn, krijg je toch de neiging om toch nog even wat extra tegels uit de doos te halen om verder te spelen, of nog een potje te beginnen. Het spel smaakt naar meer en zit verder erg goed in elkaar. Je kunt net te weinig om alles vol met grondstoffen te leggen, maar genoeg om flink wat punten te scoren. Wat ons betreft een echte aanrader!

Score 1-5: 4,25

Vergelijkbare berichten