Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 73772
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Got +/- It

Uitgever: Board Game Design + Worldboardgames Europe
Genre: rekenen
spelers: 2+
15  minuten
leeftijd 10+


In Got +/-it is het de bedoeling dat je de juiste som vindt bij een gegeven antwoord.Wie de meeste sommen vindt, wint het spel.

Inhoud van de doos: 36 oranje rekenkaartjes en 34 blauwe antwoordkaartjes.

Voor je begint wordt er een veld van 6×6 gemaakt met kaartjes die om en om een cijfer en een teken bevatten (+,-,/,x) Dan wordt er een antwoordkaartje omgedraaid: zeg 6. De speler die als eerste een som van 5 aangrenzende kaartjes heeft gevonden in het veld waarbij het antwoord 6 is, moet dit aangeven en de som laten zien. (Bijvoorbeeld 2×5-4) Als het goed is krijgt hij het kaartje met het antwoord. Als alle kaartjes gespeeld zijn, dan is het spel afgelopen en wordt er gekeken wie er de meeste kaartjes heeft.

Ons oordeel: De meningen waren hierover wat verdeeld. Het spel heeft iets weg van Boggle, maar dan met cijfers. Hoewel ik zelf een enorme fan van Boggle ben, wil niemand dat met mij spelen omdat winnen van mij hierin erg lastig blijkt te zijn. Dit geeft gelijk ook aan dat ik een taalmens ben en geen rekenmens. Dit spelletje is voor mij prima als iemand het op tafel legt, dan wil ik best een paar keer meekijken, maar dan is mijn aandacht weg. Gelukkig hebben we ook een paar rekenwonders in ons team en die hadden er toch wat meer plezier in. Voor ons toch niet echt een hoogvlieger, MAAR….. Heb je kinderen of werk je op een basisschool, is dit perfect leermateriaal. Op een leuke manier leer je hoofdrekenen. Hoewel op het doosje staat dat het vanaf 13 jaar is, verwachten we dat het vanaf 8 of zeker 10 jaar goed te spelen moet zijn. Enige wat echt een puntje van ergernis was, was dat het doosje heel gammel was en niet goed dichtzat. Dit is met een plakbandje wel te verhelpen, maar was niet nodig geweest.

Score: 2,75