Mein künigreich für eind pferd

Uitgever: Kobold Spielverlag
Genre: animal collection
Spelers: 1-4
Duur: 30 minuten
Leeftijd: 8+

Bewijs aan je vader, de koning, dat je geen nietsnut bent! Bouw je eigen boerderij, fok dieren en verhandel ze met succes. Als je het snelst de weide vol hebt met van ieder soort 2 beesten, dan ben je de winnaar en wacht het koninkrijk op jou…..

Je begint het spel met een weide, een paar hekjes en, afhankelijk van je startpositie, een aantal schapen en varkens. Daarnaast krijg je nog 4 hulpkaarten en een overzichtskaart en kan het spel beginnen.

Als je aan de beurt bent gooi je met de 4 dobbelstenen, deze mag je uiteraard nog een keer opnieuw gooien. Uiteindelijk geven de gele dobbelstenen aan wat je aan nieuwe dieren ontvangt, je moet hier uiteraard wel plek voor hebben in je weide en de soorten beesten mogen niet bij elkaar staan.
De roze dobbelsteen geeft aan welk diersoort zich aan het eind van je beurt gaat voortplanten.
Nadat de actieve speler zijn beurt heeft gedaan mogen de andere spelers 1 dobbelsteen kiezen en die actie uitvoeren

Bij het plaatsen van de dieren mogen per vakje 2 beesten staan van hetzelfde soort. In 1 weide mag ook maar 1 soort dieren staan, anders wordt het zo’n beestenboel.
Als de andere spelers hun dobbelsteen hebben gekozen mag iedereen nog dieren gaan verhandelen op de markt. Je kiest 1 soort en die mag je ruilen zo vaak je kan. Zo kun je bijvoorbeeld 3 varkens ruilen voor 1 koe of 4 koeien voor 1 paard.

Uiteindelijk moet je van ieder soort 2 beesten in je weide hebben staan om het spel te winnen.
Tijdens je beurt mag je nog kaarten uitspelen die je in je hand hebt, die geven je extra voordeel, extra hekken of een ander voordeel. Maak slim gebruik van deze kaarten om je tegenstander te slim af te zijn.

Ons oordeel: We moeten eerlijk zijn dat we in het begin simpel dachten over dit spel. Het is geen heel moeilijk spel, maar je moet toch wel goed plannen om niet vast te lopen in je ruimte in de weide. Iedereen gaat vaak gelijkmatig op in dit spel waardoor het tot het laatste moment spannend is wie er gaat winnen. Indien er meerdere personen het einddoel hebben is de speler met de waardevolste weide de winnaar.

cijfer (1-5): 4

Vergelijkbare berichten