Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 48964
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden snel
in je smartphone plaatsen
(2 agenda items t/m juni 2018)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Sagrada

Sagrada heeft wel wat discussie gehad hier in huis. Het spel stond al even op kickstarter en ik was er helemaal weg van. Patrick vond het niet echt de moeite waard, dus het was een welles-nietes spelletje of we het spel toch zouden backen. Aangezien we vaak op 1 lijn zitten wat spellen betreft, was dit wel een dingetje.

De reden van mijn enthousiasme was dat ik toch een kleine voorliefde begin te ontwikkelen voor fillers. Zo’n spelletje van maximaal een half uurtje, wat je altijd wel ergens tussen kan proppen. De kleurige lay out van dit spel trok gelijk mijn oog en de uitleg was kort en bondig. Vul één van de ramen van de Sagrada met glas in lood volgens de instructies. Dit is ook echt alles wat je in dit spel moet doen. Hoe je dit gaat uitvoeren zorgt gelijk dat het spel geschikt is voor spelers van alle leeftijden en niveaus. de ramen hebben verschillende moeilijkheidsgradaties en zo kan een volwassene prima met een moeilijker level spelen tegen een kind.

Het spel wordt gespeeld met dobbelstenen. Elke beurt worden er dobbelstenen uit de zak gehaald en gerold. Elke speler pakt dan met de klok mee 1 dobbelsteen om in zijn raam te verwerken en dan nog een keer tegen de klok in een tweede dobbelsteen. Er blijft altijd 1 dobbelsteen over om de ronde aan te geven. De genomen dobbelsteen moet van de rand af in het raam worden geplaatst en altijd naast een andere dobbelsteen. Hierbij moeten de instructies van kleuren en nummers die op de kaart staan worden gevolgd. Ook mogen er geen dobbelstenen met dezelfde kleuren en nummers naast elkaar geplaatst worden. Dit op zich blijkt al best lastig te zijn om te doen, maar er zijn ook nog opdrachten waar je aan moet voldoen om punten te scoren. Zo krijg je bijvoorbeeld extra punten als alle kleuren in een rij of kolom voorkomen of je mag alle punten die op de dobbelstenen staan van 1 kleur aan het einde van het spel optellen voor een  nog hogere score. De speler die zijn raam het beste heeft uitgevoerd, krijgt de meeste punten en heeft gewonnen.

Zoals jullie zien heeft het spel toch onze collectie gehaald en we zijn allemaal enorm enthousiast. Heb je nog even een half uurtje over op een spellenavond. Leg het spel dan zeker even op tafel om je eigen raam te ontwerpen.