Spiel 2018: achter de schermen

author
1 minute, 27 seconds Read

Ook dit jaar hebben we ons weer 4 dagen laten onderdompelen in het spelgeweld op Spiel. Dit jaar was de beurs weer groter dan vorig jaar met 1100 uitgevers uit meer dan 50 landen. Het aantal hallen was ook dit jaar weer meer dan vorig jaar en dat was geen overbodige luxe, want er zijn zo’n 182.000 bezoekers geweest.

        

Onze voorbereidingen beginnen altijd al in augustus als Gen con in Amerika wordt uitgezonden door Board Game Geek tv. Hier kunnen we al een aantal spellen filteren en kort na deze beurs komen ook de eerste spellen voor Spiel online. Dit betekent voor ons lijstjes doornemen, filmpjes kijken en reviews lezen. Dit resulteert soms in vreemde spellen die op de lijst komen te staan als we net even te melig worden. Vlak voor de beurs begint, zetten we al onze tips en tops op een plattegrond van de beurs om het overzichtelijk te houden.

Tijdens Spiel is er voor ons ook nog tijd om even de persruimte van Blue Orange Games rond te snuffelen en ook wij hebben soms even wat afleiding nodig tussen al het spelgeweld. Dus even een fotomomentje komt goed uit. Ook na de beurs zitten we niet stil. ‘s avonds wordt er gewoon nog even tijd gemaakt om wat aankopen te spelen.

Na 4 dagen beurs en een voorspiel event, is het tijd om naar huis te gaan. Dan is het voor ons nog niet klaar. Wij moeten nog een hoop spellen spelen om ze te kunnen uitleggen en reviews schrijven voor de website. We zijn dan ook nog wel even bezig met de nasleep. We zijn het gelukkig nog niet zat. Want we hebben toch weer een hoop tijd om bij te komen voor het hele traject weer opnieuw begint.

 

 

Similar Posts