Perudo

author
1 minute, 33 seconds Read

Wie op zoek is naar een leuk en vlot dobbelspelletje kan zich wel aan Perudo wagen. Schud je beker, draai hem snel om op tafel en bekijk in het geheim je dobbelstenen. Nu is het een kwestie van bluffen, gokken, bieden en vertrouwen en uiteindelijk misschien zelfs met de winst er vandoor gaan.

IMG_4276

Iedere speler begint het spel met vijf dobbelstenen.Deze worden in je beker gedaan en om zijn kop op tafel gezet. Nu bekijk je je dobbelstenen. De startspeler doet een gok hoeveel dobbelstenen er met een bepaalde waarde op tafel liggen. Hij zegt bijvoorbeeld 4 tweeën. Hij gokt dus dat er in totaal onder alle bekers 4 tweeën liggen.  De volgende speler moet nu overbieden,dit kan met het aantal dobbelstenen of hij kan het aantal ogen verhogen. Zo gaat het door tot een van de spelers de huidige speler uitdaagt en aangeeft dat hij de voorspelling niet gelooft. Dan gaan de bekers omhoog en de dobbelstenen worden bekeken en geteld. Is het aantal lager dan de speler aangaf verliest deze speler een dobbelsteen. Is het aantal gelijk of hoger, dan verliest de uitdagende partij een dobbelsteen. Op de dobbelstenen staan ook jokers. Een joker kan elke willekeurige waarde aannemen. Voor het bieden op jokers zijn weer aparte regels en ook is het mogelijk om de uitdaging aan te gaan en te gokken op een precies aantal dobbelstenen, waarmee je als je het goed geraden hebt weer een dobbelsteen terug kan verdienen. Zo gaat het door tot er nog maar 1 iemand dobbelstenen heeft en die is dan de winnaar.

Eindoordeel: Geen extreme hoogvlieger, maar toch een aanwinst voor de collectie. Als tussendoortje kan het best wat hilariteit veroorzaken. Nadeel is wel dat als je met een wat grotere groep speelt en je snel uit het spel ligt, je wat langer moet wachten tot iedereen klaar is.

 

Similar Posts