Spellenclub

Agressieve pinguins

Ha Ellis,

Ja ook jij kunt er niet aan ontkomen. Een interview van de Spelcarrousel. We hebben wat vragen voor je verzonnen om je netjes voor te kunnen stellen op onze site.

Ellis

Veel van onze spelers zullen je al wel een keer hebben gezien op één van onze spelavonden, maar niet iedereen zal ook weten dat je zelf spellen ontwikkelt. Uiteraard zijn we allemaal nieuwsgierig waar je je ideeën vandaan haalt. Heb je altijd al spellen willen ontwikkelen of was er ineens een idee voor een spel en besloot je het zelf te gaan ontwikkelen?

Eigenlijk dat laatste wel, heb natuurlijk altijd wel spellen gespeeld maar het is nooit bij me opgekomen dat ik dat zelf ook zou kunnen of willen. Ik ben eigenlijk altijd een soort van casual speler geweest. Gewoon thuis, met vrienden en familie. Toen ik eenmaal de “spellenwereld” indook een jaar of vijf geleden was het hek van de dam. Ik ben altijd al wel redelijk creatief geweest, in een ver verleden ben ik banketbakker geweest (toch een redelijk creatief vak) en later ben ik muziek gaan arrangeren voor saxofoonkwartet (wat eigenlijk de kunst van het weglaten is) Dat laatste moet ik nog een beetje onder de knie krijgen bij het ontwikkelen van mijn spellen… 😉

Je geeft zelf je eigen spellen uit onder de naam Henmar Games, waar komt deze naam vandaan?

HenMar Games is een samen voegsel van twee achternamen, (Hendriksen/Martis). Oorspronkelijk zijn we dus met tweeën begonnen maar mijn compagnon is, overigens in goede harmonie, uitgestapt. Dat was voor mij wel even een lastig moment maar heb uiteindelijk besloten om door te gaan. Wij hadden op dat moment deze naam al en overal was dat zo gebruikt, twitter, facebook ect. In goed overleg heb ik deze naam kunnen voortzetten gelukkig.

Je bent met 2 spellen bezig. Neem je ze ook allebei mee de 15e? We hebben begrepen dat je 1 filler aan het ontwikkelen bent en 1 expertspel. Wil je eens in het kort vertellen waar je spel(len) over gaan en waarom deze onderwerpen?

Zekers, ik neem ze alle twee mee 😉 . Euhmm kort zei je?…. Ai, ik weet niet of dat gaat lukken maar ik zal een poging doen.

Laat ik beginnen met “The Battle of the Pinguins”

Knipsel

Waarom? Omdat pinguïns nu eenmaal heel lief zijn 😉 maar niet in mijn spel. 😉

Oorspronkelijk was het een lieflijk spelletje tot Andy tijdens een van de testrondes liet vallen, “waarom maak je er geen zombie pinguïns van?” Ik vond het zo’n leuke opmerking dat ik er mee aan de slag gegaan ben. We zijn nog lang niet klaar natuurlijk want er moet nog veel gefinetuned worden maar zijn een aardig eind op weg. We zijn nu ook ( we zijn in dit geval Mark van Olmen die de illustraties voor me doet) bezig om de beleving van het thema te verbeteren.

Goed, het spel gaat erom dat je zoveel mogelijk pinguïns levend en onbeschadigd aan de overkant van het veld moet zien te krijgen. Het bord bouw je iedere keer met tegels op, waardoor het ook iedere keer net anders is. Uiteraard kun je elkaar aanvallen en dus uitschakelen. Het leuke van dit spel is dat je vanuit een (ogenschijnlijke onmogelijke) achterstand positie toch het spel kunt winnen.

 

Dan door met “The Orchestra”.

hoornist

Waarom? Omdat muziek al een leven lang een rol speelt in mijn leven en omdat het thema muziek niet veel voorkomt in de spellenwereld. Ondanks dat ik er geen educatief spel van wilde maken denk ik dat er voor mensen die niets of niet veel met klassieke muziek hebben toch een paar “aha” momentjes inzitten.

In dit spel speel je de rol van dirigent die zich door het dirigeren van bepaalde muziekwerken verder ontwikkelt. Dit doe je door de musici in je orkest te plaatsen die je nodig hebt om een bepaald muziekwerk te dirigeren. Maar ook onder dirigenten is er veel venijn dus probeer je de musici van andere dirigenten te overtreffen en op die manier uit het orkest te verdrijven.

En dan willen we natuurlijk ook de man achter Henmar games een beetje leren kennen. Dus we gaan iets persoonlijker worden.

Kun je goed tegen je verlies?

Ja hoor, winnen of verliezen zijn voor mij geen issues, natuurlijk is het leuk als je wint maar voor mij gaat het om het plezier hebben aan tafel.

Wat was je eerste spel?

Ik durf het bijna niet te zeggen……………………………………………………………………………………. monopoly

Welk spel verlaat nooit meer je kast en welk spel raak je liever gisteren nog kwijt? (in het geval dat je geen slechte spellen in je kast hebt staan, willen we toch graag weten welk spel je echt nooit (meer) zal spelen.

Jemig, wat een lastige vraag ;-( . Ik mag er zeker maar een kiezen?? Nou ja, aangezien dit een schriftelijk interview is zal ik het maar als een retorische vraag beschouwen….. Oke… Ticket to Ride 10th Anniversary. Niet alleen om het spel zelf maar zeker ook om de uitvoering ervan. Die zal ik nooit wegdoen. Monopoly hoeft wat mij betreft nooit meer op tafel te komen. 

Verder hebben we natuurlijk ook voor jou wat keuzevragen:

Rood, groen, geel, wit of blauw               : Geel

Koud of warm                                              : Warm

Noorden of zuiden                                      : Zuidpool dan maar 😉

Meeples, pionnen of schapen                   : Hé, er staan geen pinguïns bij 😉 Meeples dan…

Expert of filler                                              : Damn, moet keuze maken natuurlijk…. Expert dan

Geluk of tactiek                                            : Tactiek

Slaginstrumenten of strijkinstrumenten: No doubt…. Strijkers!

Hoe kunnen we een interview nu beter afsluiten dan met een Dixit vraag 😉 :

Knipsel

Wil je bij een van de kaarten een woord/omschrijving of verhaaltje verzinnen?

Mooi, er staat niet bij dat het een kort verhaaltje moet zijn…. Hoewel, een verhaaltje is altijd kort… sjonge het zit ook niet mee…..

Dat wordt de celliste natuurlijk maar ik trek ‘m even breder. Voor mij is dat de muziekkaart. Muziek speelt zoals eerder gezegd ook een grote rol in mijn leven. Vanaf mijn 11de maak ik muziek en doe dat nog steeds. Ieder mens kent mindere fases in zijn leven. Muziek maken en luisteren is voor mij een middel om daar mee om te gaan.

Ellis, bedankt voor dit interview. We hopen dat je 15 januari veel nieuwe ideeen opdoet en input krijgt om je spellen nog verder te verbeteren.

De volgende Spelavond is over:
weken
0
3
Dagen
0
6
uren
2
1
minuten
2
4
seconden
3
8