Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 73773
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Welcome to… Your perfect home

Uitgever: Blue Cocker Games
Genre: family / filler
1-100 spelers
25 minuten
leeftijd 10+


In Welcome to… krijgt elke speler een wijkje met 3 huizenblokken toegewezen. Deze huizen moeten worden gebouwd en voorzien van een huisnummer. Degene die dit het beste kan, krijgt ook de meeste punten en wint het spel.

In de doos zitten dubbelzijdige kaarten met aan 1 kant een huisnummer en aan de andere kant een verbetering voor een van je huizen of voor de wijk. een blok met tekenvellen met hierop voor iedereen een blok met huizen.

In welcome to your perfect home is het de bedoeling dat je je straten zo goed mogelijk vult met huisnummers. Elke beurt worden er kaarten omgedraaid waardoor je keuze hebt uit 3 huisnummers die je ergens in een van je blokken kan plaatsen en een bijbehorende actie:

  • Zwembad: Heeft het huis wat je nu een huisnummer gaat geven al voorbereidingen voor een zwembad, teken hier dan een rondje omheen en streep 1 zwembad onderop je blaadje weg. (Hoe meer zwembaden, hoe meer punten)
  • Park: vergroot het park in de straat waar je nu een huisnummer toewijst. (Hoe groter het park, hoe meer punten)
  • Hek: Plaats ergens een hek in een van je straten, zodat je een huizenblok creëert. Huizenblokken van een bepaalde afmeting kunnen ook extra punten opleveren.

  • Wegwerkzaamheden: Je mag het huisnummer dat je hebt gekozen tot maximaal 2 verhogen of verlagen. Streep ook onderaan je blaadje af dat je de werkzaamheden hebt uitgevoerd. (Heb je de meeste wegwerkzaamheden, krijg je extra punten.)
  • Vraagprijs: Bepaalde huizenblokken zijn in trek, je mag voor een serie met huizenblokken de prijs die jehier aan het einde van het spel voor krijgt verhogen.
  • Bis: Voeg een extra huisnummer toe tussen bestaande huisnummers met een b  (bv. 7 heb je al staan, de volgende wordt 7b) Let op! Hiervoor krijg je wel minpunten aan het einde van het spel.

Verder zijn er nog opdrachtkaarten waar je extra punten krijgt als je hieraan kunt voldoen en, lukt het echt niet om alle huisnummers in 1 straat te laten oplopen, kun je altijd nog een rotonde maken. Hierdoor kun je na de rotonde weer opnieuw beginnen met nummeren, maar ook hiervoor krijg je strafpunten. Ook als je geen huisnummer kunt neerzetten krijg je strafpunten.

Het spel is afgelopen als er op alle huizen een huisnummer staat,  als 1 iemand als eerste 3 opdrachten heeft vervuld of als iemand 3x een kruis heeft moeten zetten omdat hij geen huisnummer kon invullen.

Ons oordeel: Er zijn veel spelletjes waar je op basis van dobbelstenen of kaarten iets moet invullen of wegstrepen: een Doodle City of Avenue bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal spellen die toch wel vaak bij ons op tafel komen, maar hierdoor ligt de lat bij een nieuw spel in deze categorie wel hoog omdat het toch vaak wel allemaal dezelfde richting op gaat. Dit spel heeft ons positief verrast omdat je echt wel op meer dingen moet letten en je steeds keuze hebt uit 3 verschillende opties. Hierdoor komt je straat nooit af zoals jij dit wil en moet je er maar het beste van maken. Dit maakt dat het spel meer diepgang heeft dan de eerder genoemde spellen. Hebben we eens iets langer de tijd, is dit spel zeker te verkiezen boven Avenue en Doodle City.

Score 1-5: 4,25