Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 73773
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Spring Rally

Uitgever: Mandoo Games
Genre: family/race
3-5 spelers
20 minuten
leeftijd 8+


In spring rally is het doel van het spel niet heel verrassend: Je moet als eerste over de finish komen. Hoe je hier komt is een heel ander verhaal…..

In de doos vind je

  • een dubbelzijdig speelbord
  • 5 houten “opwind”autootjes
  • een startspelerfiche
  • 5 opwindmechanismes bestaande uit 3 delen
  • kaarten
  • een fiche met een trofee voor de winnaar

Aan het begin van het spel worden alle auto’s klaar gezet voor de race, iedereen krijgt een opwindmechanisme en 5 kaarten. Hier begint het lastig te worden, want de eerste speler speelt een kaart van een bepaalde kleur, de rest van de spelers moet kleur bekennen als ze dit kunnen, kunnen ze dit niet, wint de speler met de hoogste waarde van de laatst gespeelde nieuwe kleur de slag. Het aantal vakjes wat je hierop vooruit mag, is de waarde die de laagste kaart op tafel op dit moment aangeeft (dus kleur is hierbij niet van belang).

De rest van de spelers die niet vooruit gaan, winden hun opwindmechanisme 1 stap op, zodat ze bij een volgende gewonnen slag extra stappen kunnen rijden. Naast deze tegendraadse regels, bestaat het bord ook uit een aantal heuvels en dalen, waardoor je zomaar een paar plaatsen extra naar voren of juist naar achteren kan schuiven. Kortom: die finish halen, wordt nog best lastig.

Ons oordeel: Ondanks dat Spring Rally er wat kinderlijk uitziet, mot je goed nadenken wat je doet. Neem je deze beurt over of speel je zelf een lage kaart, zodat je medespeler niet ver kan rijden en jij je mechanisme nog wat verder kan opwinden? Het opwinden van het mechanisme heeft als voordeel dat je met steeds grotere stappen kan rijden, maar wacht je te lang, draai je de veer kapot en moet je juist weer stappen inleveren. Klein nadeel is dat het spel niet met 2 spelers te spelen is, maar het plezier met meerdere spelers maakt dit ruimschoots goed.

Score: 3,75