Pictures

Uitgever: PD Verlag
Genre: party game
spelers: 3-5
30 minuten
leeftijd 8+


Pictures is een party game waarbij je probeert om met bepaalde materialen één van 16 foto’s na te maken en door je medespelers te laten raden.

Inhoud van de doos:
* 91 fotokaarten
* 48 coördinatenfiches  (3 van elk coördinaat)
* 8 tokens (4 nummers en 4 letters om de coördinaten mee neer te leggen)
* 4 pictures fiches om de onderkant van je werk mee aan te duiden
* 1 stoffen zakje
* schrijfblok

* set 1: 24 gekleurde blokjes en 1 fotoframe
* set 2: 6 verschillende bouwblokjes
* set 3: 4 stokjes en 4 stenen (+promo hout en promo steen)
* set 4: 19 symboolkaarten
* set 5: een korte en een lange schoenveter

Aan het begin van het spel worden er 16 foto’s neergelegd met hieromheen de tokens zodat er van links naar rechts 1 t/m 4 ligt en van boven naar beneden A t/m D. Elke speler krijgt een set met attributen en trekt een coördinatenfiche. Het kan zijn dat er 2 of meer spelers zijn die hetzelfde coördinaat trekken, maar dit is geen probleem.

Nu is het de bedoeling dat elke speler met de gekregen set materialen aan de slag gaat om de foto die op zijn coördinaat ligt uit te beelden. Aangezien je de beschikking hebt over totaal nutteloze voorwerpen is dit een flinke uitdaging. Wordt jouw foto goed geraden, dan krijg jij een punt, maar ook de speler die jouw foto goed heeft geraden krijgt een punt. Wie de meeste punten heeft wint het spel.

Ons oordeel: Dit spel is speelbaar vanaf 3 spelers. Voor de review hebben we dit met 2 spelers gespeeld en dan zonder punten. Dit gaf ons hetzelfde gevoel wat we hebben bij het spelen van Concept. Dit spel speel je niet om te winnen maar om mee te doen. Het daagt je uit om vreselijk creatief te bouwen, maar ook om anders te kijken naar wat mensen hebben neergelegd om zo de juiste link te leggen. Hoewel het spel in eerste instantie niet echt geweldig oogt en er meer zulke spellen op de markt zijn, zijn het de bouwmaterialen die het erg interessant maken en we hebben erg veel lol gehad om het bouwen, maar ook om het raden. Wat ons betreft een echte aanrader

Cijfer 1-5: 4,5

Vergelijkbare berichten