Spellenclub
Agenda QR code

Met Onderstaande
QR code kun je de spelavonden in
‘t Zand snel in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2020.)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Blijf voor de spelavonden in De Driehoek, Facebook en deze site in de gaten houden.

Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 99365
Je kunt ons ook volgen.
Facebook

Pegasus Spellenclubdagen

Het zal jullie niet ontgaan zijn. De komende spelavond mogen we deelnemen aan de Pegasus Spellenclubdagen. Hiervoor heeft de uitgever Pegasus een aantal spellen ter beschikking gesteld die we extra onder de aandacht brengen. Als je deze avond een van deze spellen speelt en beoordeelt, maak je ook nog eens kans op een mooie prijs 😀

Santa Maria
In Santa Maria bepalen de dobbelstenen wat jouw inkomsten deze ronde zijn. Dit kan vrij weinig lijken, maar als je het goed aanpakt kan je toch meer verdienen dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Met de goede acties kun je nog extra dobbelstenen of goud verdienen en zorg dat je op tijd schepen inhuurt voor extraatjes.
Doel van het spel is om zoveel mogelijk eilandbewoners gelukkig te maken.

Hoewel het spel op het eerste gezicht oogt als een leuke filler, is het dit zeker niet. Het spel en je mogelijkheden, bouwen zichzelf tijdens het spel uit. Je kunt zo steeds meer doen en er zit meer in dan je misschien zou denken.

Axio
Met dit spel heeft Pegasus ook gedacht aan de tactische spelers. Axio is een variant van het beter bekende Genius. Wie dit spel al eens gespeeld heeft, zal de symbolen gelijk herkennen. In dit spel leg je tegels met 2 symbolen op een speelbord. Kun je de vorm matchen met eerder gelegde tegels, dan scoor je punten voor elke tegel met dezelfde vorm in dezelfde rij of kolom in dezelfde groep. Hierbij is het de bedoeling om zo veel mogelijk punten van de 5 verschillende kleuren te verzamelen. Het is belangrijk om te zorgen dat dit redelijk gelijk opgaat, want alleen je laagste score telt.

Axio ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar als je gaat spelen, kom je erachter dat er toch meer in zit dan in eerste instantie lijkt. Met 30-45 minuten speelt het snel weg, maar moet je nog goed opletten voor iemand anders er met de punten vandoor gaat.

 

Cat Lady
Hou je van katten? Speel dan Cat Lady; een grappig spelletje dat zelfs voor niet kattenliefhebbers nog leuk is om te spelen. De katten in dit spel hebben allemaal hun eigen wensen en behoeftes en aan het einde van het spel moet je ervoor zorgen dat je niet alleen veel katten bezit, maar dat je ze ook nog te eten kunt geven. Extra punten zijn te verdienen met verschillende soorten speelgoed of meerdere soorten kattengras. Op tafel ligt een veld van 3×3 kaarten en steeds als jij aan de beurt bent mag je een rij of kolom met 3 kaarten pakken. Hierbij is er 1 rij of kolom die al bezet wordt door een kat en die je niet mag kiezen. Elke beurt schuift deze kat door naar de rij die zojuist gepakt is.

Cat Lady is een filler die lekker vlot weg speelt. De regels zijn eenvoudig en er kan snel begonnen worden met spelen. Vergeet niet om wat speeltjes te verzamelen onderweg, want dat kan best aantikken.

 

Loot Island
Ook aan de cooperatieve spelers is gedacht. Loot Island is een semi cooperatief spel waarbij je deels moet samenwerken en deels voor je eigen hachje moet zorgen. Het verhaal wil dat er een eiland in de Indische oceaan getroffen is door een vloek. Hierdoor is het niet mogelijk iets van het eiland mee te nemen. Piraten vonden dit de perfecte plek om  hun buit te verbergen omdat deze op het eiland veilig zou zijn. De schatten werden begraven met verschillende amuletten die de vloek zouden kunnen verbreken. De vloek van het eiland verstrekte zich toen ook uit tot de schatkaarten die de piraten hadden gemaakt en al deze schatkaarten zijn verdwenen. De verschillende kaarten duiken jaren later op bij jou en andere schatzoekers. Werk met deze schatzoekers samen om landkaarten te verzamelen en de buit te vinden, maar zorg wel dat je het grootste deel van de buit in handen krijgt.

Loot Island is een erg leuk spel met het beste van 2 werelden. Hou je van cooperatief, dan kun je het gedeelte om samen te werken waarderen, maar hou je niet van cooperatief, kun je nog flink uit de voeten met het zorgen voor je eigen buit. Kortom een aanrader.

 

Go Go Gelato
Ook aan wat kleinere spelers heeft Pegasus gedacht. Of voor de grotere spelers die even moeten ontladen na een wat zwaarder spel. Go Go Gelato is een mengelmoes van Dr. Eureka en Speedcups. In dit geval heb je alleen geen kleine bekertjes, maar 4 ijshoorntjes in verschillende kleuren en 3 ijsballetjes. Er wordt een kaartje omgedraaid en je moet proberen zo snel mogelijk de exacte combinatie op het kaartje na te maken, maar je mag hierbij alleen de hoorntjes vasthouden. De balletjes moeten van hoorntje naar hoorntje worden verplaatst. De eerste speler die deze combinatie juist gemaakt heeft, mag het kaartje hebben en de speler met de meeste kaartjes heeft gewonnen.

Go Go Gelato is een vlot en vrolijk gekleurd kinderspel, waar wij ook stiekem nog best fanatiek van werden ;).