Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 68915
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Nutz!

2-4 spelers                                                                                                                                    Uitgever: Blue Orange Games
30-45 minuten                                                                                                                             Genre: Familie
leeftijd 8+

In Nutz! ben je een ijverige eekhoorn die op zoek is naar alles wat lekker is om te verzamelen. Je moet de juiste voedingsstoffen binnen krijgen om de winter door te komen. Dit doe je door verschillende soorten kaarten te sparen. Sommige kaarten leveren per stuk (min)punten op, andere alleen als je de meeste kaarten hebt of een oneven aantal. Heb je de meeste punten, dan heb je het spel gewonnen.

Bij het openen van de doos worden we verrast door veel soorten speelkaarten, boomkaarten en maanfiches.

Aan het begin van het spel worden een aantal boomkaarten op tafel gelegd. De laatste kaart krijgt 6 maanfiches, 1 fiche voor elke ronde. Elke ronde wordt er een maanfiche van de boom op de eekhoornkaart onder de laatste boom gelegd. De startvolgorde wordt bepaald door het blind kiezen uit de zogenaamde eekhoornkaarten(1 t/m 5). Hierna moeten de spelers kaarten onder de bomen neerleggen. Dit mogen er nooit meer dan 3 per boom zijn. Op de kaarten staan hazelnoten, walnoten, amandelnoten en dennenappels. De hazelnootkaarten hebben een score van 1 t/m 5 en -5. Een oneven aantal dennenappels levert ook punten op en de speler die de meeste amandelnoten en walnoten heeft krijgt hiervoor ook punten.

Nadat alle bomen voorzien zijn van 3 kaarten, mag de startspeler eerst een stapel van 3 kaarten + de bijbehorende eekhoorn kiezen. De eekhoorn bepaalt de beurtvolgorde voor de volgende ronde en de speler die de stapel bij de kaart met de 4 pakt, krijgt een maanfiche. Deze kun je inzetten om een een kaart gedekt voor je neer te leggen. Verder moet je altijd alles zichtbaar voor iedereen voor je op tafel leggen.

Ons oordeel: NUTZ! speelt vlot weg. Er zit voldoende tactiek in. Het basisspel speelt alleen met de notenkaarten maar als je het wat interessanter wil maken is er een versie met roofdieren om zo elkaar extra dwars te zitten. Met 2 spelers zullen we hem niet direct aanraden, maar met meer is het een leuke filler.