Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 127866
Je kunt ons ook volgen.
Facebook

Nieuwe Release White Goblin Games: Luiaard


Bron foto: Boardgamegeek

Aantal spelers: 2-5
Leeftijd: 8+
Duur: 60 minuten

De naam Luiaard zegt het al, echt actief ben je niet. Dit spel is hoe dan ook al op mijn lijf geschreven ;). Maar toch moet ook een luiaard aan zijn eten komen en dat doet hij door gebruik te maken van andere dieren. Tijdens het spel zorg je ervoor dat je door andere dieren wordt meegenomen naar de lekkerste blaadjes. Heb je als eerste je maaltje compleet, dan heb je het spel gewonnen.

Elk dier heeft zijn eigen eigenschap: De olifant loopt niet zo snel, maar kan je met zijn slurf wel een stuk verder afzetten, een krokodil kan alleen maar door of langs het water en zo moet je van dier naar dier om bij je maaltje te komen. De spelers maken gebruik van dezelfde dieren, dus zo kan het gebeuren dat er iemand anders met jouw lift vandoor gaat of jij gebruik maakt van een lift die een ander al heeft klaargezet.


Bron foto: Boardgamegeek

Het spel is lekker interactief en ondanks dat het er niet echt heel aantrekkelijk uit ziet, hebben wij er toch al vreselijk veel plezier mee gehad. Het is heel toegankelijk en doordat niet alle dieren elk spel meedoen, is de herspeelbaarheid groot. De uitbreiding zorgt voor een nieuwe ervaring door een nieuw 2-delig spelbord.