Spellenclub

Nieuw in de collectie: Marc

Jullie hebben hem ongetwijfeld al gezien. De man die vanaf de eerste avond al helpt met het opbouwen en afbreken van de spelavonden: Marc. Marc is sinds vorige maand ook officieel aan ons team toegevoegd en is ook te herkennen aan zijn eigen shirt. Marc heeft aangegeven dat hij het ook leuk vindt om spellen uit te leggen en hij is druk bezig geweest om een aantal spellen te leren zodat hij ons team kan versterken. Dit zijn momenteel nog voornamelijk de familiespellen. We vonden het in ieder geval de hoogste tijd om hem eens een beter te leren kennen. Dus ook voor Marc hebben we een leuk interview gemaakt. Als je meer van hem wilt weten is hij op de spelavonden ook gewoon aanspreekbaar 😉

Marc, wil je eerst even kort iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Marc, ik ben 45 jaar en ik ben getrouwd met Jane. Ik woon uiteraard in Tilburg en werk bij Fabory op de afdeling inkomende goederen.

Wat staat er bovenaan je bucketlist?
Iets wat ik erg graag zou willen doen is het besturen van een vliegtuigje. Nu kan ik wel Stef stuntpiloot spelen, maar ik ga er toch voor om mijn lijstje ooit eens compleet te maken.

Kun je goed tegen je verlies?
Ehh, dit ligt lastig, ik zou zeggen ja, maar ik kan nog slechter tegen verliezende winnaars. Ik heb vroeger ook veel gevoetbald dus ben redelijk competitief. Wellicht dat ik dat bij de spellen dus mee over heb genomen. Al is plezier hebben ook erg belangrijk bij het spelen uiteraard.

Wat was je eerste spel dat je speelde?
Oei! moet ik dat echt melden hier?? dat was namelijk mens erg je niet……….

Hoe ben je in de spellenwereld terecht gekomen?
Dan moet ik toch echt met de vinger naar mijn collega Patrick (jullie vast wel bekend) wijzen. Hij heeft het vuurtje aangewakkerd. In de middagpauze op het werk neemt hij altijd een spelletje mee en zo heb ik ontdekt dat er tegenwoordig meer is en het ook nog erg leuk en gezellig kan zijn. Het resultaat? tja, nu sta ik hier iedere keer met veel zin te helpen en uit te leggen waar ik kan.

Wat is het beste en natuurlijk ook wat is het ergste spel wat je ooit hebt gespeeld?
Mijn kennis is nog niet zo heel groot, maar Dominion vind ik erg leuk om te spelen, al verdient valse motten toch ook wel een eervolle vermelding, lekker verplicht vals spelen, altijd leuk!  Het minste spel tot nu toe was Crox word (schrijf je dat zo? het klinkt een beetje als een mislukte Franse tosti)

Dan hebben we nog wat dilemma’s die we aan je voor willen leggen:

Rood, geel, groen of blauw?       Geel is toch wel mijn speelkleur

Brugge of Orleans?      Ehhh, nou, ik ken deze spellen nog niet echt.
Ehh spellen… Leuk om te zien dat je gedachten daar al zitten, maar het zijn ook nog gewoon leuke steden ;-). Dan doe mij maar Brugge.

Oost of West?   Ik woon in oost en de spellenclub zit in west, dus mag het alsjeblieft allebei???

Meeples, pionnen of schapen?    De meeste spellen die ik heb gespeeld waren met pionnen, maar meeples vind ik nu al mooier

Expert of filler?   Ik speel nog te kort om echte experts te spelen, dus voorlopig nog fillers, maar wat niet is kan nog komen

Geluk of tactiek?    Zonder geluk vaart niemand wel maar tactiek is ook belangrijk natuurlijk.

Dan een aantal Dixit kaarten, wat komt er in je op bij het zien van deze kaarten:

Kort maar krachtig: Led Zeppelin

Dat was natuurlijk het verkeerde antwoord, dit had uiteraard Spelcarrousel moeten zijn, maar we hebben besloten die jongen zijn proeftijd toch uit te laten zingen.

Tot zover deze kennismaking. Wij wensen Marc veel succes en vooral veel plezier bij ons.