Spellenclub
Agenda
Agenda QR code

Met Onderstaande
QR code kun je de spelavonden in
‘t Zand snel in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2020.)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Blijf voor de spelavonden in De Driehoek, Facebook en deze site in de gaten houden.

Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 91641
Je kunt ons ook volgen.
Facebook

Mountains

Uitgever: Haba
Genre: family
2-5 spelers
20 – 30 minuten
leeftijd 8+

________________________________________________________________________________

De spelers zijn bergbeklimmers en krijgen stempels voor het beklimmen van de hoogste toppen. Deze toppen kun je alleen bereiken met de juiste uitrusting. De speler die aan het einde van het spel de meeste stempels heeft, heeft gewonnen.

In de doos vind je: 32 uitrustingskaarten, 5 bergboekjes, 1 bergtopstempel met doosje en stempelkussen, 1 scheurblok met seizoensblaadjes, 1 bergkaart, 62 routekaarten, 1 zakje met 70 blauwe en 10 gele stenen.

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een aantal uitrustingskaarten. Afhankelijk van het aantal spelers zijn dit er 3 tot 8. Ook krijgt elke speler 8 blauwe stenen. De speler die aan de beurt is, kiest een berg die hij wil beklimmen. Voor de lagere bergen kun je geen stempels verdienen, maar wel nieuwe blauwe stenen. Hoe hoger de top wordt, hoe meer stempels en minder stenen er verdiend kunnen worden. Afhankelijk van het soort berg dat je kiest heb je 3 soorten uitrusting of meer nodig. Die heb je niet altijd allemaal zelf bij je, maar er zijn meer spelers, dus je kunt altijd kijken of je wat van een medespeler mag lenen. Je betaalt hier eerst een blauwe steen voor en vraagt dan naar het item dat je wil lenen. Heeft de speler dit niet, dan ben je je steen kwijt. Anders kun je het item gebruiken om de berg te beklimmen en je bonus te claimen.

Tijdens het spel kunnen nieuwe items worden bijgekocht als de juiste kaart gedraaid wordt. Ook kun je stempels kopen onderweg. Zorg dan wel dat je niet alle blauwe stenen hebt weggegeven.

Ons oordeel: Mountains is een echt familiespel. De regels zijn simpel, maar het thema komt goed naar voren en het speelt lekker weg. Je moet in de loop van het spel goed onthouden welke items in het bezit van welke speler zijn, zodat je met minimale kosten spullen kan lenen. Heb je geen zin of tijd voor een lang spel of wil je iets luchtigs? Dan kunnen we deze zeker aanraden!

Score 1-5: 3
Score als je met kinderen speelt: 4