Guillotine

IMG_3493

 

Hoewel Guillotine al even in onze collectie zit, willen we deze toch beschrijven. Dit omdat niet iedereen het spel zal kennen en we in onze review van Beasty Bar ook verwijzen naar Guillotine.

In Guillotine zitten we in de tijd van de Franse revolutie en al het adellijke volk staat in rijen te wachten tot ze aan de beurt zijn om onthoofd te worden onder de guillotine. Dit klinkt als een wat somber spel, maar niets is minder waar. Hoe hoger de adellijke in rang staat hoe meer punten je kan verdienen als jij degene bent die het karakter “onthoofdt”. Door actiekaarten te spelen, kun je ervoor zorgen dat één of meerdere edellieden van plek veranderen. Zo moet je proberen de personen met de hoogste waardes binnen te halen. Je speelt het spel over 3 “dagen” waarin per dag 12 personen de revue passeren.

IMG_3494

Net als bij Beasty Bar moet je dus zo veel mogelijk punten aan het einde van de rij zien te krijgen, maar Guillotine heeft door de actiekaarten meer mogelijkheden. Je kunt met de kaarten jezelf helpen, maar ze zijn ook goed om je tegenstander eens flink dwars te zitten. De meest gevreesde kaart is de actiekaart “Wacht eens!”. Deze kaart geeft de mogelijkheid om alle kaarten in de rij te schudden en opnieuw neer te leggen. Altijd leuk als je tegenstander net een kaart met een waarde van 5 probeert binnen te slepen.Voor ons is Guillotine een spel met een hoog herspeelbaarheidsgehalte. Het komt hier regelmatig op tafel en omdat het niet te ingewikkeld is, krijg je mensen die niet vaak spelen ook snel mee. Waar Beasty Bar juist leuker wordt met meer spelers is Guillotine op zijn sterkst met 2 of 3 spelers. Hoewel 4 ook nog wel gaat, zijn wij niet zo weg van de 5 speler versie. Je hebt dan te weinig beurten om het idee te hebben dat je echt meegedaan hebt.

Vergelijkbare berichten