Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 73773
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Destination X

2-10 spelers                                                                                                                                    Uitgever: Aporta Games
20 minuten                                                                                                                                   Genre: partyspel
leeftijd 10+

In dit partyspel zijn er 2 teams: 1 iemand is een spion, het is zijn taak om te zorgen dat zijn geheime locatie niet wordt gevonden. De andere spelers zijn een team van detectives die de spion moeten vinden.

De inhoud van de doos bestaat uit een berg kaarten met bijna alle landen die er op de wereld te vinden zijn, een aantal vragenkaarten en een handboek voor de spion.

Het spel begint op het moment dat de spion al in het vliegtuig zit naar een geheime bestemming en de detectives op het vliegveld arriveren, waar ze 6 mogelijke bestemmingen van de spion hebben gevonden. Uit alle kaarten zijn blind 6 bestemmingen getrokken en deze worden open op tafel gelegd. De spion kiest in het geheim 1 van deze bestemmingen en zoekt deze op in het boekwerk wat bij het spel geleverd is. Afhankelijk van het aantal spelers krijgen de spelers nu kaarten met vragen uitgedeeld of er worden 4 kaarten open op tafel gelegd waar de spelers een vraag uit mogen kiezen. De vragen die hierbij gesteld kunnen worden variëren van moeilijkheid, een aantal vragen zijn:

  • Is Engels (of Frans of Spaans) een officiële taal in dit land?
  • Wat is de belangrijkste religie?
  • Is de hoofdstad ook de grootste stad van dit land?
  • Ligt het land aan de Atlantische oceaan?

De antwoorden op al deze vragen staan weergegeven in het boek dat de spion vast heeft en hij moet naar waarheid antwoorden. Wanneer de detectives genoeg weten om een land te elimineren, mogen ze dit doen. De spion moet hierbij aangeven of hij in dat land aanwezig is of niet. Is dit niet het geval, mogen de spelers doorspelen, als dit wel het geval is, heeft de spion gewonnen.


Ons oordeel: We zijn altijd blij met spellen waar een grote groep aan kan deelnemen, dus wat dat betreft waren we al enthousiast, maar Destination X speelt ook nog eens heel soepel en lijkt wat op een omgekeerde versie van Terra. Het is ongemerkt toch ook nog leerzaam, maar je hoeft niet alle kennis te hebben om het spel te kunnen winnen. Met het stellen van de juiste vragen, kom je al een heel eind.