Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 121775
Je kunt ons ook volgen.
Facebook

City Blox

Uitgever: Jacob’s Brick Games
Genre: lego
spelers: 2-4
15 – 20 minuten
leeftijd 6+


We gaan allemaal weer even terug naar onze jeugd met City Blox. In dit spel is het de bedoeling om met surrogaat legoblokjes als eerste een huizenblok te bouwen met een huis, een school en een supermarkt.

Inhoud van de doos:
* 77 bouwblokjes
* 12 bouwplaatsen
* 12 event kaarten
*36 landschapskaarten

Aan het begin van het spel krijgt elke speler 3 grondplaten en 3 landschapskaarten voor een school, een huis en een supermarkt. Deze kaarten worden naast de bouwplaten gelegd.

De Startspeler kiest 4 verschillende blokjes uit de voorraad en legt deze op tafel. Nu mag iedereen, beginnend bij de startspeler, een blokje kiezen en deze op zijn bouwplaat plaatsen. Eenmaal geplaatst mag het blokje alleen nog worden verplaatst als je er vanaf ziet om een blokje te pakken van tafel.

 

Als je denkt dat je gebouw af is, mag je de landschapskaart over het blokje plaatsen. Klopt de vorm met het blokje, dan moet er een eventkaart getrokken worden. Dit kan betekenen, dat je blokjes moet ruilen, wegdoen of andere spelers een extra blokje krijgen.
De speler die als eerst zijn 3 gebouwen heeft gebouwd, heeft gewonnen.

Er zijn diverse varianten in het spel, waardoor je het makkelijker en moeilijker kan maken. Zo kun je ook werken met meerdere lagen waarbij je ook een wit blokje zichtbaar moet hebben bij het voltooien van je opdracht. Uiteraard kun je ook zelf varianten verzinnen.

Ons oordeel: Voor iedereen die van Lego houdt, is dit een must om een keer gespeeld te hebben, maar verwacht geen hoogdravend spel. De eventkaarten zijn echt nodig om wat meer diepgang in het spel te hebben, maar veeluitdaging is er niet. Voor volwassenen zal het dan ook hoogstens een keer leuk zijn, maar voor kinderen daarentegen is dit een geweldig spel. Ze mogen bouwen, leren inzicht te krijgen en de kaartjes te vertalen naar hun eigen bouwplaatje en ze leren om te denken in oplossingen als net dat blokje dat ze wilden niet beschikbaar is.

Score 1-5: 2,5
Kinderscore 1-5: 5