Spellenclub
Agenda
Bezoekers
Nu online: 1
Totaal: 68919
Agenda QR code

Met Onderstaande  QR code
kun je de spelavonden in ‘t Zand snel
in je smartphone plaatsen
( t/m juni 2019)

Voor PC of Mac, gebruik de volgende Link

Je kunt ons ook volgen.
RSS
Facebook

Burgle Bros.

1-4 spelers                                                                                                                                    Uitgever: Fower games
30-45 minuten                                                                                                                             Genre: coöperatief/puzzel
leeftijd 12+

BURGLE BROS. is het Oceans eleven van de bordspellen.  Het doel van het spel is om met z’n vieren succesvol in te breken in een kantoor van 3 verdiepingen en om op elke verdieping een kluis te kraken. Zorg ervoor dat je niet gezien wordt door de bewakers en verlaat met de inhoud van de drie kluizen het pand. Dan pas heb je het spel gewonnen.

Wat zit er in de doos: 16 kaartjes x3 om de 3 verdiepingen mee te creëren, houten stokjes om muren op te zetten tussen de kamers, 9 karakters, stealth tokens, 3 verschillende vierkante tokens met hierop buit, gereedschap en events. 3 bewakers met elk een eigen dobbelsteen. 6 dobbelstenen om de kluizen mee te openen en fiches waarmee je verschillende gebeurtenissen of uitgevoerde acties kan aanduiden.

 

zijn 9 karakters beschikbaar en er worden aan het begin van het spel maar 4 gekozen die deze klus gaan klaren. Ieder karakter heeft zijn eigen eigenschap die je team kan helpen om de opdracht goed uit te voeren. Elke verdieping bestaat uit 4 x 4 tegels en 1 bewaker. Door bij elke beurt een tegel om te draaien wordt langzaam de gehele verdieping zichtbaar, maar dit is niet altijd voordelig. De bewaker loopt willekeurig van kamer naar kamer, maar laat je een alarm afgaan, kun je beter maar maken dat je wegkomt, want dan komt de bewaker direct jouw kant op.

Het is zaak om samen op elke verdieping de kluis en de juiste combinatie te vinden en alle bewakers en alarmen te omzeilen. Je begint op de onderste verdieping en je bent pas geslaagd als een helikopter jullie van het dak heeft opgehaald. Om een verdieping hoger te komen moet er eerst een trap worden gevonden en je moet uitkijken dat je niet van een galerij naar beneden valt. Hoe beter iedereen samenwerkt en gebruik maakt van zijn gaves, hoe groter de kans is dat deze opdracht slaagt.

Ons eindoordeel: BURGLE BROS. is een spannend coöperatief spel. Spelers moet alles op alles zetten om ongeschonden het einddoel te bereiken. In eerste instantie waren bij ons de meningen wat verdeelt over het spel. Vooral het artwork is niet helemaal ons ding en de vraag is dan altijd of het spel leuk genoeg is om hier doorheen te kunnen kijken, verder is bij ons niet iedereen weg van coöperatief spelen. Toen we eenmaal de eerste stappen in het gebouw hadden gezet, waren onze twijfels weg. Het spel zit geniaal in elkaar en het vraagt veel samenwerking om wat verder te komen. Wij zijn met wat geluk op de tweede verdieping terecht gekomen tijdens ons eerste spel, maar de derde verdieping was nog lang niet in zicht. Het is een spel wat je steeds weer opnieuw wil proberen om verder te komen.